naar top
Menu
Logo Print

KIES VOOR EEN CARDOK CARLIFT ALS TOEGANG TOT EEN ONDERGRONDSE GARAGE

Duurzaam, kwaliteitsvol, esthetisch en met een woweffect

Een garage aan het zicht onttrekken? Het kan perfect met de Cardok Carlift. In eerste instantie is deze autolift niet te zien. Het platform ervan gaat gewoon op in de omgeving. Bij een simpele druk op de knop, echter, wordt de toegang tot de ondergrondse garage zichtbaar. De Cardok Carlift is het compacte en esthetische alternatief voor een helling.

ONDERGRONDS PARKEREN

Cardok autolift
De Cardok Carlift is een high-end product van Zwitserse makelij

Bij de villabouw wordt een ondergrondse kelder om wagens of andere voertuigen in onder te brengen, nog te weinig als optie voorgesteld. Nochtans biedt ondergronds parkeren veel voordelen.

De visuele impact van een ondergrondse garage op de omgeving is miniem, het wagenpark is voor buitenstaanders niet zichtbaar en er wordt plaats in de woning en op de oprit mee gewonnen.

Zonder helling, met Carlift

Een helling is een mogelijkheid om toegang tot een ondergrondse garage te verkrijgen. Die helling vraagt echter wel wat plaats, onderbreekt het landschap, is zichtbaar voor derden, is moeilijk te onderhouden (bv. onkruid, mos)  en kan bij barre weersomstandigheden problemen opleveren (bv. schuiven bij sneeuw- en vriesweer).

De oplossing? De Cardok Carlift. Een autolift in plaats van een helling geeft toegang tot de kelder. De Carlift legt geen speciale eisen op aan de locatie. Waar een kelder kan worden geïntegreerd, kan een Carlift worden geïnstalleerd.Cardok autolift

CARDOK CARLIFT

Swiss made

Cardok autolift Porsche
Ook bij winters en donker weer is de Cardok Carlift perfect toegankelijk

De Cardok Carlift is een high-end product dat wereldwijd wordt geïnstalleerd (er werden al Carliften geïnstalleerd in Parijs, Marbella, Keulen, Zürich, Londen ...). Het merk bestaat reeds dertien jaar. De ontwikkeling en productie van Cardok autoliften gebeuren nabij het meer van Genève in Zwitserland. Zoals van 'Swiss made' geweten is, staat kwaliteit hierbij centraal. Cardok systemen zijn van de hoogste kwaliteit. Ze hebben draagkracht voor elke virtuele productiewagen, met inbegrip van luxueuze personenwagens en wagens met vierwielaandrijving.

Een echt hebbeding

De Cardok Carlift spreekt tot de verbeelding. Bij verlaagde positie is de Carlift niet te zien. Het bovendek van de lift wordt met dezelfde materialen afgewerkt als de omgeving (bv. dolomiet of kasseien). Het frame kan op vraag van de klant worden geleverd in een RAL-kleur naar keuze. Dat maakt van de Cardok Carlift een esthetisch pareltje. Overdag gaat de autolift op in de omgeving. 's Avonds maken de vier ingebouwde ledlichten de Carlift ook in het donker makkelijk toegankelijk. Bovendien kan er op de Cardok gewoon worden geparkeerd. Sommige van de Carliften zijn zelfs zo ontworpen dat de geparkeerde auto niet hoeft te worden verplaatst bij het openen van de Carlift en gewoon kan blijven staan op het bovendek.

Snel naar boven en beneden

Het bovendek sluit het keldergat af, het onderdek brengt het voertuig in de kelder. Het volledige frame bestaat uit gegalvaniseerd staal en is bovendien overgedimensioneerd. Geen zorgen dus dat de Carlift het aangegeven gewicht niet zal kunnen dragen.

Het liften gebeurt ofwel door hydraulische scharen (tot hoogtes van 3,4 m en met een snelheid van 0,06 m/s), ofwel door een kettingtakel (tot hoogtes van 12 m en met een snelheid tot 0,15 m/s). De scharen worden aangedreven door drie zware hydraulische pompen, de takel door een elektromotor. Behalve sneller, is de takel ook iets stabieler dan de scharen en kan die hogere gewichten dragen. In minder dan dertig seconden is de Carlift volledig open.

Cardok Carlift
Eens gesloten, gaat de lift volledig op in de omgeving

Makkelijk en veilig te bedienen

De Carlift wordt simpel bediend (met een druk op de knop van een afstandsbediening, bedieningspaneel, schakelaar …) én ook veilig. De bediening is van het 'hold to run'-principe': het mechanisme stopt wanneer de knop wordt losgelaten. Een veiligheidsrubber rond het platform zorgt voor een nog grotere beveiliging. Optioneel kunnen er ook nog andere veiligheden worden ingebouwd, zoals camerabeveiliging.

De perfecte omstandigheden voor uw voertuig

Cardok garandeert de beste omstandigheden voor uw voertuig(en). Water wordt buitengehouden door de door Cardok bedachte 'rain gutters' die rondom het bovendek van de Carlift worden geïnstalleerd. De gootjes van dit unieke afwateringssysteem voorkomen waterinsijpeling. Komt er via de Carlift toch water binnen (bv. door een besneeuwde wagen), dan wordt dat door een dompelpomp uit de kelder verwijderd. Om de optimale condities voor het wagenpark (of voor een mancave) te verkrijgen, kan er bijkomend voor geopteerd worden om een klimaatsysteem in de kelder te voorzien, zoals ventilatie of verwarming.

Voor elk wat wils

De mogelijkheden van Cardok zijn vrijwel eindeloos. De autolift kan volledig op maat worden gemaakt (het merendeel wordt op maat gemaakt). Er is een keldergat van min. 3 (B) x 6 (D) x 3 (H) m nodig. Groter is geen enkel probleem. Zo kan er ook een Carlift worden gebouwd die meer dan één wagen op het boven- of onderdek kan dragen. De draagkracht van de platforms kan immers worden aangepast naargelang van de noden van de klant.Cardok autolift kraan

INSTALLATIE CARDOK CARLIFT

Totaalconcept

Het Cardok team neemt de installatie van de lift volledig voor zijn rekening, inclusief waterafvoer, veiligheden en bediening. De installatie door twee technici duurt ongeveer zes dagen.

Preventief onderhoud

De Cardok technici installeren enkel de Cardok. De kelder moet al op voorhand zijn voorzien, alsook een technische ruimte van ongeveer 2 m² met elektrische aansluiting. Die technische ruimte moet te allen tijde bereikbaar zijn (indien er enkel toegang is via de Carlift, moet dat via een luik met noodtrap). Na de installatie wordt er door Cardok een jaarlijks, preventief onderhoud uitgevoerd. De Carlift wordt tijdens dat onderhoud gecontroleerd, opnieuw afgesteld, en slijtageonderdelen worden vervangen.

Cardok schaarlift
Behalve voor het schaarliftsysteem, kan er ook voor een liftsysteem met kettingtakel worden gekozen

CARDOK MULTI

Als vanzelfsprekend beschikt niet iedereen over een ondergrondse garage. Voor projecten waarbij de bestaande garage niet langer voldoet (bv. door een wagenparkuitbreiding of doordat de garage een andere functie krijgt), is er de Cardok Multi. De Cardok Multi biedt een dubbele parkeerplaats.

In tegenstelling tot bij de Cardok Carlift blijft de auto na het zakken van de lift gewoon staan (de wagen kan niet verder gereden worden, want het keldergat heeft in dit geval de grootte van de Cardok). Opnieuw staat de wagen ondergronds in alle veiligheid en is er geen garage die de esthetiek van de woning verstoort. Indien gewenst, kunnen er meerdere Cardoks Multi naast elkaar worden geïnstalleerd in een betonnen schacht, waardoor er ondergronds plaats is voor meer dan één voertuig.

Vragen over de Cardok oplossingen?

Contacteer ons voor vrijblijvende info of voor de catalogus.

CARDOK Benelux

Noordervaart 43
2200 Herentals
Tel.: 014/41.55.35
cardok@albyco.be
www.albyco-cardok.be

Cardok Swiss Engineering

ALBYCO BELGIUM

ALBYCO BELGIUM

NOORDERVAART 43
2200 HERENTALS
+3214415535
+3214415053