naar top
Menu
Logo Print

NIEUW THEATER VAN LA LOUVIERE AKOESTISCH PERFORMANT DANKZIJ DURIPANEL

SAMENVATTING VAN HET PROJECT

Het Theater van La Louvière is er één met een lange geschiedenis. Gebouwd in de jaren 1950, was het al enige jaren toe aan renovatie. Na bijna een decennium van werken en vooral van verkrijgen van budget voor de nodige renovatie, is de 'wederopbouw' intussen achter de rug. De culturele wereld in Wallonië heeft er een parel bij die plaats biedt aan een 1000-tal toeschouwers.

SPECIFICATIE

Aangezien het hier om een cultureel gebouw gaat waar akoestiek een grote rol speelt kwam de Duripanel plaat van Siniat in beeld. Deze uiterst robuuste en stevige vezelcementplaat wordt met name gebruikt als dragende en stijve oplossing bij het beplaten van binnen- én buitenmuren. In brandveiligheidsklasse A2 (niet-ontvlambaar) wordt de plaat gebruikt in gebouwen waar strenge eisen worden gesteld aan de brandveiligheid. Bovendien bevordert Duripanel de akoestiek van de ruimte, want de zware massa heeft een geluidsisolerend effect. Daarnaast is de plaat ook een weersbestendig wind- en regenscherm, uitermate bestand tegen schimmels, bacterieën, insecten en ongedierte. En hoewel men anders kan vermoeden is de plaat ook eenvoudig te verwerken met standaard gereedschap. Als bodem-, wand-, plafond-, dak- of stijve constructieplaat biedt Duripanel een veelvoud aan toepassingsmogelijkheden.

INSTALLATIEFASE

Een negental jaar geleden werd er reeds gestart met de renovatie van het gebouw. De werken lagen echter een hele tijd stil omwille van budgettaire redenen. Midden april 2017 werd de renovatie weer hervat en in oktober 2017 was het gebouw volledig klaar. 

 

 

 

 

 

Op 15 november vond de officiële inhuldiging plaats waarbij de herwinning van het culturele hart van de regio uitgebreid gevierd werd.

RESULTATEN EN IMPACT

De inwoners van La Louvière herkennen hun theater amper. De lijst van renovaties is dan ook eindeloos: uitbreiding van het podium, versteviging van de muren, vervanging van het dak, de creatie van werkruimten, nieuwe lodges, vervanging van de zitplaatsen,… Vincent Thirion, de directeur van het theater: “Met deze infrastructuur kunnen we zeer veel aan: theater, allerhande shows, dans en zelfs een circus kunnen we hier organiseren." Voor de akoestiek en de geluidsinstallatie, een centrale zorg, werden akoestici van Paleis 12 ingeschakeld. Ook aan het comfort van de toeschouwer werd gedacht: De stoelen staan verspreid op een vrij steile helling die het mogelijk maakt om vanuit elke stoel de hele scène te bekijken. Het mag duidelijk zijn dat Central -de nieuwe naam van het theater- culturele ambities voor de hele regio ambieert.

 

 

De veelzijdige cementgebonden spaanplaat

Duripanel van Siniat is een uiterst robuuste en stevige plaat van cementgebonden houten spaanders. In brandbeveiligingsklasse B1 (moeilijk ontvlambaar) wordt Duripanel met name gebruikt als dragende en stijve plaat bij het beplaten van binnen- en buitenmuren, bij plafondbekleding en in de containerbouw.

Klik hier voor de brochure.

De toepassingsgebieden

- Buitenzijde binnenspouwblad en luchtdichte uitstijvende plaat bij al dan niet geprefabriceerde woning-, utiliteits-, en unitbouw in metaal- of houtskelet, invulelementen
- Vloersteunplaat bij droge en natte vloersystemen, op balken en zwevend, tand- en groefverbinding
- Dragende verloren bekisting
- Steunplaat voor ETICS op skeletbouw
- Steunplaat voor hellend of plat dak
- Akoestische optimalisatie van wanden en vloeren
- Geschikt voor thermische plafonds bij nachtkoeling
- Luchtdichte omkasting bij passieve ramen

SINIAT - PROMAT

SINIAT - PROMAT

+3215713351
+3215713329