naar top
Menu
Logo Print

Victoria & Albert Museum krijgt CLT paviljoen

"Bouwen met duurzame en veelzijdige materialen kan klimaatproblematiek helpen aanpakken"
magazine

Vanaf 15 september zal op de Sackler Courtyard van het Victoria & Albert Museum in London een speciaal paviljoen staan. MultiPly, een project van Waugh Thistleton Architects, de American Hardwood Export Council (AHEC) en ARUP, wordt een modulair paviljoen uit kruislings gelamelleerd tulpenhout, gebouwd ter ere van het London Design Festival. Het zal bestaan uit een kluwen van onderling verbonden en overlappende ruimtes, waarin bezoekers op een speelse manier kunnen ronddwalen, maar ook tot rust komen.

“De belangrijkste ambitie van dit project is een publiek debat te starten over hoe we met behulp van betaalbare, innovatieve constructies aan de uitdagingen van de klimaatverandering kunnen tegemoetkomen”, stelt Andrew Waugh. “Zowel qua huisvesting als qua CO2-emmissies bevinden we ons vandaag op een kritiek punt. Wij geloven dat bouwen met duurzame en veelzijdige materialen zoals tulpenhout een belangrijke rol kan spelen in het aanpakken van die problemen.”

De driedimensionale structuur zal worden opgebouwd uit 17 modules die in een flexibel systeem worden gecombineerd. Het zal als bouwpakket geleverd worden, in minder dan een week geassembleerd worden en nadien weer afgebroken worden, om ten slotte op een andere plaats gehermonteerd te worden.

AHEC

AHEC

+442076264111
+442076264222