naar top
Menu
Logo Print

SUPERSLANKE PROFIELEN VOOR MAXIMALE DAGLICHTINVAL EN TRANSPARANTIE

FORSTER UNICO XS: NIEUWE MAATSTAF VOOR THERMISCH ONDERBROKEN STALEN RAMEN

Met het profielsysteem Forster Unico XS introduceert verdeler Dejond een nieuwe maatstaf op het vlak van thermisch onderbroken stalen ramen en vaste wanden, waarbij een ultraslanke uitstraling, extra hoge isolatiewaarden en optimale akoestische eigenschappen hand in hand gaan.

DEJOND, FORSTER UNICO XS

DEJOND, FORSTER UNICO XS

ESTHETIEK EN COMFORT

Dejond staat al jarenlang garant voor hoogstaande kwaliteit en ver doorgedreven innovatie. Daarvan is Forster Unico XS een exponent, die niet alleen hoge ogen gooit onder architecten, maar ook onder eindgebruikers in de utiliteits- en luxewoningbouw.

Maximale daglichttoetreding

De superslanke stalen profielen laten een maximale daglichtinval en transparantie toe. De aanzichtbreedte voor de vaste ramen bedraagt slechts 23 mm; voor opendraaiende elementen 55 mm. Extreem hoge statische waarden laten bovendien grote glasoppervlakken toe, zonder dat de profielen extra verstevigd moeten worden.

Stijlvolle afwerking

De oppervlaktebehandeling van de profielen gebeurt door moffelen of poederlakken, zonder temperatuurbeperking, voor een optimale uitstraling. Het raambeslag voor enkele en dubbele opendraaiende, draai-kiep- of kiepramen is volledig onzichtbaar.

DEJOND, FORSTER UNICO XS

UNIEKE EIGENSCHAPPEN, DIVERSE TOEPASSINGEN

Minstens even belangrijk is dat de slanke profielaanzichten het knap architectonisch design, comfort en welbehagen met uitmuntende technische eigenschappen combineren. Zo beantwoorden de isolatiewaarden van het systeem zowel op akoestisch als op thermisch gebied aan alle eisen van deze tijd. Zowel tweevoudige als drievoudige beglazingen tot een dikte van 60 mm kunnen worden ingezet, voor Uw-waarden tot 0,9 W/m²K bij opendraaiende elementen en 0,8 W/m²K bij vaste beglazingen.

Het systeem leent zich verder uitstekend voor beglazingen met siliconen of rubber dichtingen, met drainage en ventilatie, evenals voor de renovatie van oude gebouwen. Ondanks het slanke uitzicht, hoeft het overigens ook op veiligheid niet in te boeten (inbraakwerendheid CR2).

Het Forster Unico XS-systeem voldoet aan de Europese Normen prEn 14351-1 en EN 13830, en beantwoordt aldus aan de CE-markering.

100% RECYCLEERBAAR STAAL

Ten slotte scoort Forster Unico XS ook op het vlak van ecologie erg goed. Het systeem bestaat immers voor 100% uit recycleerbaar staal en inox, en bevat geen milieubelastende kunststof isolatoren.

FORSTER - DEJOND

FORSTER - DEJOND

TERBEKEHOFDREEF 55
2610 ANTWERPEN (WILRIJK)
+3238203443
+3238203543