naar top
Menu
Logo Print

Nieuw ingerichte wijk

Dit project is het resultaat van een participatie-proces waarbij alle wijkactoren werden betrokken

In Sint-Gillis werden vier straten, twee pleintjes en een speelplaats heraangelegd in het kader van wijkcontract Alsemberg. Het doel: de openbare ruimte en het architecturale erfgoed van de wijk opwaarderen, en een duidelijke bestemming geven aan de ruimte. Er werd daarbij aandacht besteed aan fietsers, voetgangers en personen met beperkte mobiliteit. Veel jonge gezinnen komen in de buurt wonen en met dit in het achterhoofd ontwierp Beliris een publieke ruimte op maat van de bewoners, een ontmoetingsplaats die makkelijk proper te houden is en waar het fijn is om te wandelen en te spelen. De ruimte werd opnieuw ingedeeld, de straten kregen een nieuwe uitrusting, de voetpaden werden vrijgemaakt en vernieuwd en de snelheid van voertuigen werd beperkt. Om het nog gezelliger te maken, werd er op bepaalde plekken ruimte voorzien voor de terrassen van horecazaken.“In deze dichtbevolkte wijk met maar weinig groene ruimtes of pleinen was een kwaliteitsvolle inrichting dus extra belangrijk”, verklaart Matthieu Compté, een van de projectontwerpers.