naar top
Menu
Logo Print

Innovatief Belgisch design bekroond in Londen

ZUMI combineerde licht en akoestiek in Soundscapes-project
magazine

Het Belgische verlichtingsbedrijf ZUMI is op de Surface Design Awards in Londen bekroond met een award voor het project Soundscapes. De startup kreeg de award in de categorie Light and Acoustics.

Soundscapes is een modulair systeem van verticaal en horizontaal gependelde panelen en geïntegreerde lichtprofielen, performant in akoestische absorptie én een hoogstandje in lichttechnologie. “Concreet ging het om een project op de Kanaalsite van Axel Vervoordt in Antwerpen”, vertelt Stephan Mees. “Voor een grote vergaderruimte met veel harde materialen en een stalen plafond hebben we een akoestisch paneel gecreëerd waarin verlichting verwerkt zat. Op die manier bleef de ruimte zo dicht mogelijk bij zijn oorspronkelijke uitstraling.”

ZUMI is een jonge speler in de verlichtingswereld. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en focust op de combinatie van verlichting, akoestiek, geluid en andere aspecten. Daarbij maakt het gebruik van de PI-LED technologie, een innovatie die het mogelijk maakt om het licht maximaal af te stemmen op wat de gebruikers en bezoekers nodig hebben. “We maken producten met grote aandacht voor human centric lighting,” zegt Tony Decavele, “de manier waarop licht mensen beïnvloedt”, zegt Tony Decavele. “Zo kan je met PI-LED de lichtintensiteit afstemmen op het moment van de dag of de kleurtemperatuur in lijn brengen met de sfeer die de ruimte nodig heeft.”