naar top
Menu
Logo Print

Vlaamse i-vzw pioniert met sevicewoonproject in Zuid-Frankrijk

Entre Mer & Montagne
magazine

De i-vzw Réseau de Soins Vincent, met hoofdzetel in Deinze, start in Zuid-Frankrijk met de realisatie van het woonproject Entre Mer & Montagne. “Wie droomt er niet van om op termijn in het buitenland te gaan wonen,” zegt Ludo Timmermans van de i-vzw. “Vaak wordt die stap echter niet gezet, omdat men vreest dat daar niet de juiste zorgen voorhanden zijn om er ook op hogere leeftijd te kunnen blijven. Daar passen wij nu een mouw aan.”

Op een bouwkavel in het dorpje Villelongue dels Monts zullen in totaal 32 moderne appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers gebouwd worden. Moderne technologie en een duurzame bouwmethode worden er verenigd, en het complex zal rolstoelvriendelijk zijn. Daarnaast komen er wandelwegen, een patio met wandelbruggen, een zwembad, carports, een onthaal- en ontmoetingsruimte, … “Het project is in de eerste plaats gericht op individueel wonen,” zegt Timmermans, “maar tegelijkertijd is er de omkadering met allerlei faciliteiten voor een uitgebreide woonservice, aangepast aan de behoeften van de bewoners.”

Réseau de Soins Vincent is een vzw met internationaal statuut en een ruime expertise in de zorgsector, die als dusdanig dienstverlening kan bieden uit zowel België als Frankrijk. De i-vzw zal instaan voor de ontwikkeling en het beheer van het project. Het is de eerste vzw met internationaal statuut in Vlaanderen die uitpakt met een dergelijk servicewoonproject buiten de landsgrenzen.