naar top
Menu
Logo Print

Arch School Awards

Arch School Awards bekronen 3 Scholen van Morgen
magazine

De Arch School Awards, een initiatief van Edubuild, zijn 2-jaarlijkse prijzen voor schoolgebouwen die op architecturaal vlak bijzondere aandacht verdienen. Uit 116 ingezonden projecten koos een jury bestaande uit Belgische architecten en afgevaardigden vanuit GO!, Katholiek Onderwijs Vlaanderen en AGION de winnaars. In elke van de drie categorieën won een School van Morgen.
De prijs in de categorie “nieuwbouw” ging naar Het Zandhofje in Zandhoven, een ontwerp van A33 architecten . Vooral de duurzaamheid, het kleurgebruik en de (multi)functionaliteit van het project viel de jury op.
In de categorie “renovatie/uitbreiding” ging de prijs naar BuBaO Sint-Lievenspoort in Gent, een project van evr-Architecten en Callebaut architecten. Hier viel de duurzaamheid en de balans tussen nieuw en oud op. Het 19de eeuwse kloostergebouw kreeg een nieuwe levensadem.
Het Topsportinternaat Wilrijk, door POLO Architects, won ten slotte in de categorie “toekomstig project”. De jury hechtte belang aan de rustgevende en intieme sfeer, in tijdloze, maar frisse gebouwen. In deze laatste categorie kreeg het VTI Brugge, in samenwerking met Van den Berg architecten, een eervolle vermelding. Ze kregen die als aanmoediging, uit hoop van de jury dat de intenties van het architectenbureau ook waargemaakt zullen worden.
Bekijk de winnende projecten op:
www.scholenvanmorgen.be/project/bubao-sint-lievenspoort
www.scholenvanmorgen.be/project/leefschool-t-zandhofje
www.scholenvanmorgen.be/project/topsportinternaat