naar top
Menu
Logo Print

Renovatie van Hilton Brussels City & Crowne Plaza "Le Palace"

Pandox onthult nieuwe projecten voor twee van haar hotels in Brussel
magazine

De huidige hotelpool tussen het Rogierplein en de Kruidtuin (gemeente Sint-Joostten- Node) met viersterrenhotels wordt vanaf mei 2019 tot het eerste semester van 2022 volledig gerenoveerd en uitgebreid door het Zweedse hotelvastgoedbedrijf Pandox. Het eerste project gaat over de totale renovatie van Hilton Brussels City, dat op 4 november wordt omgedoopt tot « Hotel Indigo », een première in Brussel voor het label dat wordt geïntegreerd binnen de IHG groep. De Hilton Brussels City zal een totale herinrichting van haar interieur alsook een renovatie van haar gevel kennen, inclusief een groene gevel met uitzicht op het Rogierplein
Het tweede project gaat over de renovatie en uitbreiding van een art deco hotel dat de Brusselaars nauw aan het hart ligt: het Crowne Plaza « Le Palace ». Het renovatieproject omvat zowel de renovatie van het historische gebouw als een project van uitbreiding via de bouw van een bijgebouw op het perceel ernaast, over een totale oppervlakte van 4.300 m². Voor het ontwerp van het bijgebouw werd , van de 72 aangeboden kandidaturen, het bureau uit Milaan Onsitestudio – Piovenefabi weerhouden.
Op administratief vlak wordt het architecturale project van de uitbreiding gevolgd door de Bouwmeester van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Kristiaan Borret. Het project zal leiden tot talrijke nieuwe jobaanbiedingen die voornamelijk bestemd zijn voor de Brusselaars.
Meer informatie vindt u hier.