naar top
Menu
Logo Print

Platowood introduceert kozijnwood

Nieuwe introductie dankzij crowdfunding: 1,25 miljoen euro in twee dagen
magazine

Houtveredelaar Platowood breidt het aanbod uit met Fraké Kozijnhout. Dit hout is dimensiestabiel, goed te verwerken en heeft een natuurlijke look. De introductie van het nieuwe kozijnhout is het gevolg van een succesvolle crowdfunding, waarmee Platowood liefst 1,25 miljoen euro ophaalde. Binnen de twee dagen zorgden 860 investeerders voor het nodige bedrag, wat Platowood de nodige middelen gaf om dit tot een succes te maken.
Het Fraké hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dankzij het platoniseren – een houtveredelingsproces via hydrothermische modificatie – krijgt het hout de kenmerken van hardhout. Door het hout dan te vingerlassen en te lamineren, wordt houtverlies voorkomen en zorgt het bedrijf voor foutvrij hout in goed verwerkbare lengtes.
Het kozijnhout is ook erg duurzaam: zo volstaat een onderhoudsinterval tot 15 jaar. Het hout is ook inbraakwerend en geschikt voor hang- en sluitwerk. Het hout kent een vergrijzend effect na verloop van tijd maar dat kan voorkomen worden met speciale olie. René Homan, algemeen directeur bij Platowood: “Bij alles wat we doen streven we naar een zo min mogelijke belasting van het milieu. Daarbij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen en afwerkingen van ons duurzame hout. Met deze kozijnen zijn we weer een aantal stappen dichter bij die mooiere en betere wereld.”