naar top
Menu
Logo Print

Steeds meer start-ups zetten in op duurzaamheid en energie-oplossingen

Belgische captains of industry kiezen 59 nieuwe start-ups voor Start it @KBC
magazine

De 17e pitchwave in het vijfjarige bestaan van Start it @KBC levert 59 gloednieuwe start-ups op voor de accelerator. De start-ups werden na een strenge voorronde geselecteerd door een live jury met o.a. Manager van het Jaar Johan Thys (CEO KBC), John Porter (CEO Telenet) en Dirk Deroost (CEO Cronos).

Opvallende trend: software om de productiviteit te verbeteren blijft de sterkste sector, maar steeds meer start-ups focussen op energie-oplossingen. “We zien het aantal start-ups dat inzet op energie-oplossingen en duurzaamheid iedere keer toenemen”, aldus founder Lode Uytterschaut. “De gele hesjes, de vele klimaatbetogingen, het gebrek aan langetermijnvisie van veel beleidsmakers,... Het inspireert mensen om te gaan ondernemen, om zelf het heft in handen te nemen en die omslag qua levensstijl en economische modellen mogelijk te maken. Wij zijn blij dat we deze innovators van morgen aan boord hebben.”

De 59 nieuwe start-ups doorlopen binnen Start it @KBC een intensief acceleratieprogramma van drie maanden. Na een positieve beoordeling in de Start it Boardroom, kunnen ze vervolgens nog een jaar lang rekenen op het advies van ervaren mentoren en experts, deelnemen aan diverse workshops en genieten van meer dan 1 miljoen euro aan voordelen bij tech-partners wereldwijd. Daarnaast krijgen alle start-ups een werkplek in een van zes co-working spaces in Vlaanderen en Brussel.