naar top
Menu
Logo Print

Kwaliteit Porotherm Dryfix geattesteerd

Systeem krijgt technische goedkeuring ATG
magazine

Porotherm Dryfix van Wienerberger, een systeem waarmee aannemers op de werf snel binnenmuurstenen kunnen verlijmen, kreeg onlangs een technische goedkeuring ATG. Daarmee biedt de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw (BUtgb) – beheerder van het merk ATG – consumenten, architecten en aannemers de zekerheid dat Porotherm Dryfix een kwaliteitsvolle oplossing vormt om binnenmuurmetselwerk te realiseren.
De technische goedkeuring ging gepaard met een testprogramma in universitaire en andere laboratoria om de eigenschappen van het metselwerk te beoordelen. Zo werden onder andere de muurdruksterkte, de buigsterkte, de brandweerstand en de duurzaamheid nauwgezet onder de loep genomen. Een certificatie-instelling die daarvoor het mandaat heeft van de BUtgb, keek extern toe op de conformiteit van de productie met de gepubliceerde goedkeuring.
Naast een bevestiging van de technische kenmerken omschrijft de ATG ook de voorwaarden voor een correcte uitvoering van Porotherm Dryfix. Die gebeurt doordat gecertificeerde uitvoerders, die bij Wienerberger een opleiding volgen, alle relevante technische informatie ter beschikking krijgen en bij de opstart van een werf op de nodige ondersteuning kunnen rekenen. Het voorbije jaar volgden meer dan 1.500 aannemers deze opleiding en werden zij gecertificeerd. Een lijst met erkende aannemers kan worden geraadpleegd op de website van Wienerberger.

WIENERBERGER

WIENERBERGER

+3256249635
-