naar top
Menu
Logo Print

EINDELOZE ONTWERPMOGELIJKHEDEN DANKZIJ NIEUWE COLLECTIES TAPIJTTEGELS

brand ivc

IVC LANCEERT VANAF SEPTEMBER 2018 TIEN HOOGWAARDIGE COLLECTIES TAPIJTTEGELS

IVC creëert unieke vloeren voor corporate & kantoren, retail, horeca & recreatie, woonprojecten, onderwijs en gezondheidszorg. Het merk IVC combineert een uitgebreide Belgische expertise in vloerbedekking met wereldwijde ambities. In het portfolio van volledig in eigen huis ontworpen sheet vinyl, LVT en tapijttegels vindt iedere architect, projectontwikkelaar of voorschrijver een oplossing voor elk project. De verschillende producten zijn ook onderling combineerbaar en zorgen voor een totaalproduct dat elke ruimte doet opleven.

brand ivcBRAND IVC

“Doordat we al die lijnen samennemen in één aanbod, wordt kiezen eenvoudiger. Klanten hoeven niet langer te speuren in en te vergelijken tussen uiteenlopende merken. Het wordt ook heel eenvoudig om te combineren: een kantoorgebouw met tapijttegels in de vergaderzaal en vinyl in de lunchruimte is probleemloos mogelijk. Met deze creaties levert de Belgische IVC Group, dat sinds 2015 tot het Amerikaanse Mohawk Industries behoort, een nieuw bewijs van haar expertise.

“Het 'all-in house'-aspect heeft een positieve impact op onze ecologische voetafdruk", vertelt Filiep Vermeulen, Director IVC. De onderneming beheert namelijk het volledige productieproces van a tot z. Daarnaast werken ze volgens het 'lean'-concept, waardoor ze op een performante manier de levertermijnen tot een minimum kunnen brengen. “In de toekomst wordt het zelfs mogelijk om gepersonaliseerde producties te maken op basis van bestaande tekeningen, in combinatie met onze ruime kleurenbank ..."

EINDELOZE ONTWERPMOGELIJKHEDEN

In september 2018 lanceert IVC tien nieuwe hoogwaardige collecties van tapijttegels die de innovatiedrang van het bedrijf tentoonstellen. De planken en tegels hebben elk een uniek dessin, wat resulteert in een waaier aan mogelijkheden, kleuren en creativiteit, zodat elke eindgebruiker een gepersonaliseerde look kan creëren.

STERKE, ECOLOGISCHE VEZELS

De 'carpet tiles' zijn beschikbaar in zowel zachte als krachtige kleuren en maken gebruik van matte en blinkende vezels. Er wordt uitsluitend gewerkt met nylonvezels waarin 30 à 40% gerecycleerde polyamide verwerkt zit. Deze sterke vezel is geschikt voor een intensief professioneel gebruik en is slijtvast, veerkrachtig en gemakkelijk te onderhouden. De ruglaag is volledig recycleerbaar. Ze beantwoorden zowel aan de voorschriften van de GUT als aan de Europese REACH-norm. De collectie ondergaat nog strenge audits om de Breeam-norm te behalen. Deze norm bepaalt de impact van onze producten op het milieu: grondstoffen, levenscyclus en recyclage bepalen dit.

PRAKTISCH COMFORT

'IVC Carpet Tiles' dragen bij tot een betere luchtkwaliteit en zijn geurneutraal: ze nemen geen geurtjes op en geven er ook geen af.

IVC tapijttegels maken een uitstekende akoestiek mogelijk door hun geluiddempende en geluidsabsorberende werking. De zachte, comfortabele ondergrond zorgt voor een beter loopcomfort.

De 'carpet tiles' zijn ook antistatisch, wat erg belangrijk is in kantooromgevingen die veel ICT- en ander elektronisch materiaal bevatten. Ook inzake brandbestendigheid en lichtechtheid (test die de verkleuring onderzoekt) behaalden de producten prima resultaten. De vezels overleefden tevens de rolstoeltest.

ADVIES

Zowel architecten, designers als projectontwikkelaars kunnen rekenen op een goede ondersteuning en vlot verkrijgbare producten. “Meer dan ooit luisteren we naar de klant, werken we flexibel oplossingen op maat uit en willen we volop inspireren. Dat bewijst dat onze baseline, 'we go beyond flooring', geen holle kreet is", besluit Filiep Vermeulen.

IVC GROUP

IVC GROUP

NIJVERHEIDSLAAN 29
8580 AVELGEM
+3256653211
-