naar top
Menu
Logo Print

Orgatec 2018: Nieuwe zitoplossingen voor nieuwe kantooromgevingen

In de wereld van het design bestaat een school die heel sterk kijkt naar de verborgen behoeften van leef- en werkomgevingen. Door via marktonderzoek en experimenten uit te zoeken wat de problemen zijn waarmee gebruikers en facility managers in kantoren worden geconfronteerd, en daar de ontwerpactiviteit op te baseren, zorgt Sedus ervoor dat zijn nieuwe producten tegemoetkomen aan bestaande maar veelal nog onopgeloste problemen in de kantooromgeving. Orgatec 2018 was het moment waarop een paar van die oplossingen werden voorgesteld.

Keep it simple ! een stoel voor “Agile Working"

SE MOTION“Agile Workplaces" hebben hun eigen ergonomische problemen. De klassieke kantoorstoel, gemaakt voor 8 uur intensief werk op één werkplek, is eigenlijk te goed voor deze omgevingen. Klassieke vierpootstoeltjes zijn dan weer niet goed genoeg. En waarom zou je veel betalen voor iets dat té goed is en dat je eigenlijk niet nodig hebt ? De nieuwe se:motion stoel is één van de eerste stoelen op de markt die specifiek ontworpen zijn voor de nieuwe werkplekken waar mensen minder lang en intensief zitten. Door middel van een “onzichtbare" mechaniek biedt de stoel een zeer groot zitcomfort aan voor de tijdelijke gebruiker, zonder de toeters en bellen van de klassieken. Schoonheid en een heel aantrekkelijke prijs maken hem nog interessanter ! Consultatieruimtes, thuiskantoren, incubatoren, werkplekken bij startende bedrijven en opleidingscentra zijn maar een paar van de logische plaatsen waar de se:motion terecht zal komen.

Eenvoud als oplossing voor de Flexwerkplek

SE FLEXDe “schrikseconde" is een oeroud begrip bij Sedus. Het is de seconde waarop iemand die een nieuwe stoel in gebruik neemt schrikt omdat de terugleundruk niet goed aangepast is en uit reactie de rugleuning blokkeert. Op dit moment is een groot deel van de investering in een ergonomische stoel tevergeefs geweest. Omdat mensen nu eenmaal mensen zijn en niet graag tijd spenderen aan die zoektocht naar de perfecte instelling bracht Sedus na jaren onderzoek een stoel uit waarvan de terugleundruk zich automatisch aanpast aan zijn gebruiker: de se:flex. En dit zonder het veelgebruikte tussenwegje van de twee standen licht en zwaar !

SE FLEXDat de stoel ook op andere vlakken een ergonomische topper is met ergonomische armsteunen, schuifzit en lordosesteun spreekt vanzelf.

Een oplossing voor de zit-sta werkplek

SE FITElke gebruiker van een zit-stawerkplek kent het dilemma: langere tijd rechtstaan is heel goed voor de concentratie en de gezondheid maar wordt op de duur ook wel wat vermoeiend. Het échte zitten willen we echter liefst zo lang mogelijk uitstellen. Tot nu toe was het grote probleem dat geen enkele gaspomp een voldoende bereik had om de twee functies te vervullen.

SE FITDe nieuwe se:fit lost dat probleem op, en bovendien is hij ook zo uitgekiend dat hij een perfect evenwicht biedt voor de twee posities: als zitje, en als stahulp.

Eens proberen ? Dat kan, contacteer ons op info.be@sedus.com

SEDUS

SEDUS

NINOVESTEENWEG 198
9320 AALST
+3293699614
-