naar top
Menu
Logo Print

SNEL EN FLEXIBEL ONTWERPEN MET GEZE BIM-OBJECTEN

BIM naar het volgende niveau

De opkomst van het modelleren met BIM neemt een vogelvlucht. Zowel klanten, architecten en leveranciers als bouwpartners ontdekken de vele mogelijkheden van BIM om integraal aan een project te kunnen samenwerken. Het belang van het afstemmen van te gebruiken methodes, technieken en databehoeftes in dit samenwerkingsproces neemt hierdoor toe. Zeker bij grote ontwerpen zoals een ziekenhuis, zorginstelling of rusthuis waarbij een diversiteit aan deuren wordt ingezet, is het van groot belang dat op een juiste, maar ook eenvoudige wijze BIM kan worden toegepast.

 

Als BIM-ketenpartner speelt entreespecialist GEZE hierop in met het beschikbaar stellen van een nieuwe generatie BIM-deurobjecten. Deze flexibele deurobjecten stellen u in staat om sneller en makkelijker te werken met een ongekende rijkheid aan BIM-informatie.


FLEXIBEL, ALTIJD PASSEND, GEGARANDEERD RESULTAAT

Radiologie TSA 160 IS met op achtergrond ECdrive - 60 minuten brandwerend bij MST

Bij het ontwerpen maken veel architecten en modelleurs gebruik van gratis BIM-downloadwebsites waarbij objecten kunnen worden gedownload. Dit zijn echter vaak statische 3D-objecten, die niet aanpasbaar zijn binnen BIM-programma's zoals ArchiCAD en Revit. Ontwerpers verliezen daarom veel kostbare tijd met het proberen in te passen van deze objecten en is het vervolgens niet mogelijk hier relevante informatie aan koppelen. De nieuwste generatie van GEZE BIM-deurobjecten is volledig gericht op ontwerpvrijheid. Ze zijn eenvoudig aan te aanpassen binnen het ontwerp aan de hand van een grote set parameters. BIM-modelleurs bepalen zelf het aantal elementen en het informatieniveau dat ze willen gebruiken, waardoor ze controle houden over de mate van details en de grootte van hun ontwerpen. Zo kunnen ze klein beginnen en gedurende het project steeds meer details toevoegen, zonder dat de objecten opnieuw moeten worden gemaakt. Het ontwerp is als het ware een 'levend object'.


VIJF DEURTYPES VOOR EEN COMPLETE DEUROPLOSSING

GEZE Slimdrive SL NT bij entree parkeergarage  ziekenhuis MST

Alle deuren in een gebouw kunnen eenvoudig worden ontworpen met slechts vijf multifunctionele deurtypes als startpunt. GEZE BIM-objecten bieden altijd een complete deur en niet slechts een aanbouwdeel dat door CAD-programma's verkeerd geïnterpreteerd zou kunnen worden. Hierdoor kunnen deur- of elementlijsten met één druk op de knop verkregen worden. Daarnaast zijn alle deuroplossingen individueel aanpasbaar. Ook zijdelen en bovenlichten zijn bij de draaideuren inbegrepen en hoeven niet met moeite gecreëerd te worden. Individueel ontworpen BIM-objecten bevatten extra informatie die het mogelijk maakt om in alle fases van het project de diverse partijen te betrekken in het ontwerp. Van design tot uiteindelijke levering, van planning tot ingebruikname, onderhoudscycli en zelfs transformatie, wanneer noodzakelijk.


ZELF AAN DE SLAG MET BIM-OBJECTEN

Download de GEZE BIM-objecten op de GEZE BIM-website en ervaar het gemak van het gebruik van onze objecten. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om via de GEZE BIM-plug-in rechtstreeks in het ontwerp advies te krijgen van onze BIM-experts.

GEZE BENELUX B.V.

GEZE BENELUX B.V.

STEENOVEN 36
5626 DK EINDHOVEN
+31402629080
\N