naar top
Menu
Logo Print

Make-over met beperkt materialenpakket

Scholen Van Morgen project De Vogelzang kiest voor duurzame materialen
magazine

In de kleuter-, basis- en secundaire school De Vogelzang in Gent Oostakker genieten 400 schoolkinderen sinds 1 september 2016 van hun nieuwe, duurzame schoolgebouw dankzij het privaat-publieke initiatief “Scholen Van Morgen”. Alle verouderde paviljoenen en containerklassen ruimden plaats voor een nieuwbouw van ruim 3.000 m². Het nieuwe gebouw bestaat uit 7 klassen voor kleuteronderwijs, 16 klassen voor lager onderwijs, een overdekte fietsenstalling en een splinternieuwe refter en sportzaal.

De nieuwbouw combineert een rationele bouwopzet met een dynamische uitstraling, en er werd bijzondere aandacht besteed aan de samenstelling van een beperkt en duurzaam materialenpakket. Zo kreeg de gevel vorm in een wit gekaleide gevelsteen die de massiefbouw onderlijnt en zijn de afzonderlijke ingangen van de school als het ware uitgesneden in het gebouw en herkenbaar dankzij de fel geel gekleurde gevelpanelen. Ook het strekmetalen plafond voor de overdekte speelplaats, fietsenstalling, en inkom van de kleuterafdeling, past in dit verhaal.

“We kozen voor deze Hunter Douglas toepassing omdat het strekmetaal van het plafond ook gebruikt werd voor het buitenhekwerk en de afschermingen”, aldus Lucien Kahane, architect Planomatic. “Zo draagt het bij aan een eenvormige esthetische uitstraling, terwijl de transparantie van het strekmetaal toelaat om de verlichtingsarmaturen volledig onzichtbaar boven het plafond in te werken. De verlichting schijnt erdoor en het plafond blijft een strak geheel.”

HUNTER DOUGLAS

HUNTER DOUGLAS

+3293404466
+3293404486