naar top
Menu
Logo Print

CASESTUDY'S * 

Sam Van Welden

Moderator: arch. Sam van Welden
SENS architecten

Sam Van Welden (1981) heeft in 2006 zijn studies als meester in de architectuur afgerond met onderscheiding. Hij deed zijn eerste werkervaring op bij Conix Architecten te Antwerpen. Met zijn eindwerk won hij een stageplaats in het wereldberoemde architectenbureau Foster + Partners te Londen waar hij van 2006 tot 2010 actief meewerkte aan grootschalige projecten. Vandaag is hij als zaakvoerder van SENS architecten gespecialiseerd in woningbouw, renovaties, expertises en visualisatietechnieken. Sinds april 2012 is hij bouwadviseur van de TV zender, Dobbit TV

http://www.sensarchitecten.be/

Zwembad Zwevegem

Casestudy: Brandveilige geventileerde gevel voor S&R zwembad in Zwevegem

Begin 2018 wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwbouw Gemeentelijk Zwembad te Zwevegem. Het ontwerp van architecten- en ingenieursbureau Artabel, gespecialiseerd in sport en recreatie, wordt uitgevoerd door THV Vanhout - ACH Build

Gevelopbouw Rockwool RockpanelVoor de gevel werd geopteerd voor een uitgekiend geventileerd gevelconcept, dat door gevelbouwer Jurgen Bienstman uit Bredene wordt geplaatst. Met oog op het bereiken van de vereiste brandveiligheid werd gekozen voor rotswol isolatie van Rockwool met een houten draagcontructie ervoor die met regelschroeven aan de betonconstructie werd bevestigd. Als afwerking werd geopteerd voor gevelpanelen met een houtmotief van Rockpanel (platen uit samengeperste basalt, een natuurlijk vulkanisch gesteente) die in diverse formatenaan aan het regelwerk worden geschroefd. Op BuildUp wordt dit project in zijn geheel en de opbouw van de gevel in het bijzonder in beeld gebracht en door alle betrokkenen in detail toegelicht.

 

Groepspraktijk Astene

Casestudy: Geventileerde prefabgevel in houtskeletbouw voor dokterspraktijk in Deinze

Voor een nieuwbouw groepspraktijk in Astene ontwierp SITO Architecten een hedendaags pand, dat volledig in houtskeletbouw werd opgetrokken. PxP Projects tekende voor de volledige studie, productie én plaatsing van alle wanden, vloeren en dakelementen waarin enkele duurzame oplossingen van Siniat werden verwerkt. Op BuildUp wordt het ontwerp en de uitvoering van dit project door arch. Sien Van Liefferinge, Pieter Vrijsen (zaakvoerder PxP Projects) en stabiliteitsingenieur Tom Van den Bossche (SEC bvba) nader toegelicht. Aansluitend gaat Pieter Vrijsen nog wat dieper op technische detaillering.

Pieter Vrijsen

 

Pieter Vrijsen is sinds 2005 zaakvoerder van PxP Projects, een vooruitstrevend houtskeletbouwbedrijf. Zijn bedrijf kende de afgelopen jaren een forse groei. Als autodidact en selfmade man slaagt hij er dankzij een combinatie van praktijkervaring, theoretische product- en materiaalkennis én een creatieve geest in om economisch rendabele prefaboplossingen voor complexe constructies te bedenken.

woning te Meise

Casestudy: Design aluminium gevelbekleding voor nieuwbouw woning te Meise

Architecte Charlotte Willaert (zaakvoerster van Ai&M) integreerde in deze nieuwbouw woning te Meise een esthetische aluminium gevelbekleding waarmee een deel van de zijgevel en een deur wordt bekleed. In dit hedendaagse project van ABS Bouwteam werd de Linarte gevelbekleding van Renson door Kris Wynen van Alu Service vakkundig geplaatst.

Tijdens BuildUp geven de betrokkenen toelichting bij de keuze en verwerking van deze innovatieve gevelbekleding.

 

Casestudy: Resolschuim isolatieplaten in geventileerde gevel 

* programma wordt nog verder aangevuld

Schrijf u hier in!