Online magazines

01 april 2020 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Sneller, goedkoper en duurzamer bouwen met stalen constructies
Dankzij haar vele troeven kent staalbouw heel wat toepassingen in zowel residentiële als industriële projecten, als modulaire bouwoplossing of bij het optoppen van bestaande gebouwen. Stalen schrijnwerk kan door een hoge sterkte dan weer ultraslank, naadloos en in talloze vormen worden uitgevoerd, waardoor dit ook bij ontwerpers een geliefd materiaal is.

Bart Denys
Hoofdredacteur

Lees deze ARTIKELS:
Het bouwproces moet sneller, het kostenplaatje moet goedkoper en het eindresultaat moet duurzamer worden. Een van de oplossingen die aan populariteit wint, is staalbouw ...
Bij staalbouw moet een onderscheid worden gemaakt tussen twee verschillende methodes, namelijk staalframebouw en staalskeletbouw. Terwijl een staalframe is opgebouwd uit koudgewalste C- of ...
Staalbouw biedt heel wat voordelen, waardoor het een interessant alternatief is voor traditionele bouwmethodes en houtskeletbouw. Maar ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen ...
Bij KMO-gebouwen speelt de economische kant van de gekozen oplossing uiteraard een grote rol. Steeds vaker worden gebouwen eveneens ontworpen op een laag energieverbruik en voldoen zij aan andere eisen van duurzaam bouwen.
Niets is belangrijker dan elkaar goed te begrijpen. Elke discipline kent honderden of duizenden specifieke termen, zo ook de staal(bouw)sector. Gebruik daarom de gratis online lexicon met meer dan 4000 specifieke termen uit de staal(bouw)wereld in 11 talen.
Uitstekende thermische eigenschappen, ultraslanke uitstraling en optimale akoestische waarden; het zijn slechts een aantal kenmerken van de nieuwe Forster Unico XS-profielsystemen van ...
Door de complexe verwerking en het beperkte aantal actoren die ermee om weten te gaan, is stalen schrijnwerk onmiskenbaar een duur product. Maar daartegenover staan ook aanzienlijke voordelen.
Tussen het aanleveren van de profielen door de fabrikant en het plaatsen van de ramen en deuren door de schrijnwerker zit een lange weg langs verschillende actoren.
De Staalbouwwedstrijd, die tweejaarlijks in België wordt georganiseerd, zit in een nieuw kleedje. Voor de 21ste editie wordt een aparte wedstrijd en bijhorend event georganiseerd voor ...
De coronacrisis zorgt ervoor dat heel wat bedrijven moeilijkheden hebben om hun klanten fysiek te bereiken. Online daarentegen blijft volledig actief. PMG lanceert daarom de uitzonderlijke actie van 50% korting op alle online communicatie, geplaatst vóór 1 juni 2020.
Als gevolg van het coronavirus zijn verschillende bouwbedrijven tijdelijk gesloten. Bent u daar één van of blijft u aan het werk? Ontdek hier welk percentage van de bouwbedrijven momenteel nog aan de slag is.
Bent u momenteel nog aan het werk?
 
Ja
 
Nee
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.