23 mei 2018

VAKINFORMATIE OVER PROJECTBOUW

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120px- Wist u dat een geventileerde gevel kan worden afgewerkt met gevelstenen, steenstrips en zelfs kleipannen?
- Hoe kunnen gevelpanelen duurzaam verlijmd worden?
- Welke isolatie is geschikt voor toepassing in een brandveilige gevel?
- Hoe moet een dakrand aansluiten op een geventileerde gevel?
- Welke aansprakelijkheid hebt u bij eventuele schade?
Op deze en vele andere vragen krijgt u
samen met een pak collega's een antwoord tijdens BuildUp. Mis deze kans om voorsprong te nemen niet en schrijf u vandaag nog in want de plaatsen zijn beperkt!

Bart Denys
Hoofdredacteur

MODULEO ZORGT VOOR RODE KRUIS

 VIDEOPOLO architects tekende de plannen voor een zorghotel in Zuienkerke. In het 2-lagig rond gebouw gaan binnen en buiten hand in hand. De Moduleo Impress-serie en het dynamische Moods pasten in dit plaatje.
Video

UNIEK KENNIS- EN NETWERKEVENT 'GEVENTILEERDE GEVELS'

De gevel bepaalt in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw.
Volledig artikel lezen

BuildUp is door de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten erkend als permanente vormingsactiviteit: de commissie kende 3 punten toe aan deze vormingsactiviteit.

BENT U AANSPRAKELIJK VOOR SCHADE AAN GEVENTILEERDE GEVELS?

Prof. em. ir. arch. Robert De Lathouwer zal stilstaan bij de mogelijke juridische complicaties en geschillen die zich manifesteren binnen het thema van “geventileerde gevels". Bent u aansprakelijk bij schade?
Volledig artikel lezen

HOE BRANDVERSPREIDING BIJ GEVENTILEERDE GEVELS INDIJKEN?

De voorbije jaren zijn er enkele belangrijke gevelbranden ontstaan, waarbij de brand zich via de luchtspouw van een geventileerde gevel kon voortplanten. Ing. Sven Eeckhout (WTCB) zetelt in de werkgroep 'Gevels' die zich momenteel buigt over een verstrenging van de huidige eisen inzake brandveiligheid.
Volledig artikel lezen

IS UW GEVENTILEERDE GEVEL WATERDICHT?

Bij geventileerde gevels met open voegen bestaat het risico dat er water in de spouw terechtkomt. Gevelspecialist prof. dr. ir. arch. Nathan Van Den Bossche belicht tijdens BuildUp het risico op ...
Volledig artikel lezen

WAT BRENGT DE TOEKOMST IN DE GEVELTECHNOLOGIE?

Ir. arch. Maaike Berckmoes (Principe Façade Engineering, VK Group) verwierf in binnen- en buitenland tonnen ervaring in gevelontwerp. Op BuildUp spreekt zij over innovaties in de geveltechnologie en toont zij diverse geïntegreerde geveloplossingen.
Volledig artikel lezen

Bekijk het volledige programma met een overzicht van de sprekers.

DUNNE JAS VOOR 'DE TWIST' VAN STÉPHANE BEEL ARCHITECTS

Woontoren 'de Twist' is het tweede van de vier gebouwen die gerealiseerd worden in het project Tweewaters in de Leuvense Vaartkom. Het stedenbouwkundig plan werd ontwikkeld door Stéphane Beel Architects en Xaveer De Geyter Architects.
Volledig artikel lezen

GEVENTILEERDE PREFABGEVEL IN HOUTSKELETBOUW

Voor een nieuwbouw groepspraktijk in Astene ontwierp SITO Architecten een hedendaags pand, dat volledig in houtskeletbouw werd opgetrokken. PxP Projects tekende voor de volledige studie, productie én plaatsing van alle wanden, vloeren en dakelementen waarin enkele duurzame oplossingen ...
Volledig artikel lezen

ALUMINIUM GEVELBEKLEDING ALS EYECATCHER

Architecte Charlotte Willaert (zaakvoerster van Ai&M - Architecture, interior & More) integreerde in deze nieuwbouw woning te Meise een esthetische aluminium gevelbekleding waarmee een deel van de zijgevel en een geïntegreerde deur wordt bekleed.
Volledig artikel lezen

NIEUW ZWEMBAD KRIJGT GEVENTILEERDE GEVEL

Binnen enkele weken wordt het nieuwbouw Gemeentelijk Zwembad te Zwevegem opgeleverd. Jan Haegeman van architecten- en ingenieursbureau Artabel geeft duiding bij het uitgekiende geventileerde gevelconcept.
Volledig artikel lezen

Bekijk welke projecten en innovaties er tijdens BuildUp zullen worden voorgesteld.

NIEUWE VERZEKERINGSWETTEN LATEN ARCHITECTEN OP HUN HONGER ZITTEN

Op 1 juli 2018 worden twee nieuwe wetten van kracht die naast architecten ook andere dienstverleners en aannemers een verzekeringsplicht oplegt voor de tienjarige burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid.
Lees meer

http://projecto.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Unieke en laatste kans om voorsprong te nemen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be