1 juni 2018

VAKINFORMATIE OVER PROJECTBOUW

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDe schoolinfrastructuur in België is sterk verouderd en de nood aan kwaliteitsvolle onderwijshuisvesting is dan ook groot. Het nieuwe DBFM-programma schoolinfrastructuur voorziet in 42 projecten, goed voor 550 miljoen euro aan investeringen. Bij de School van de Toekomst zien ze DBFM alvast als een zegen. Verder zijn oververhitting en akoestiek belangrijke aandachtspunten om het comfort in schoolgebouwen te verhogen. Modulaire bouwsystemen kunnen dan weer een oplossing bieden om op korte termijn de capaciteitsnoden in te vullen.
Bart Denys
Hoofdredacteur

"ARCHITECTEN MOETEN DE AMBITIE HEBBEN OM ONS ONDERWIJS TE INNOVEREN"

Bert Dekeyzer en Wim Vinckier (De Vloed/Detoo Architects) van School van de Toekomst vzw spreken in dit interview over de integratie van innovatie in het onderwijs.
Lees dit interview

HOE TE WARME PASSIEFSCHOLEN TEGENGAAN?

Passiefscholen die moeten sluiten omdat het er te warm is in de klassen om les te volgen. Het gebeurt. En het hoeft daarvoor geen hartje zomer te zijn. Bij oververhitting is het niet het passiefconcept dat faalt, maar de uitvoering ervan.
Volledig artikel lezen

VAN CONTAINERKLASJE NAAR HOOGWAARDIG PERMANENT KLASLOKAAL

De evolutie van de leerlingenaantallen is een feit en dat gaat samen met een tekort aan klaslokalen. De schoolinfrastructuur in België is sterk verouderd en de wachtlijsten om scholen te vernieuwen zijn lang. Modulaire bouwsystemen kunnen…
Volledig artikel lezen

AKOESTISCHE CRITERIA VOOR SCHOOLGEBOUWEN

De norm NBN S 01-400-2 'Akoestische criteria voor schoolgebouwen' bepaalt de vereisten waaraan nieuwe, afgewerkte schoolgebouwen moeten voldoen op het vlak van …
Volledig artikel lezen

AKOESTIEK EN KLIMATISATIE IN SCHOLEN

160pxGarandeer zomercomfort en goede akoestiek in scholen. Om klaslokalen en scholen leefbaar te houden tijdens de warme zomermaanden grijpt men terug naar de efficiëntie van passiefbouw.
Lees meer

SHINEON™ HOUDT RAMEN SCHOON

160pxVensterglas wordt dagelijks blootgesteld aan weers- en milieu-invloeden, wat corrosie en vervuiling van het vensterglas veroorzaakt. Vaak is het vervelend of moeilijk om die vervuiling weg te krijgen, zeker op moeilijk te bereiken hoogtes.
Volledig artikel lezen

DUBBELZIJDIGE TESA® TAPES ALS OPLOSSING VOOR DECORATIEVE PANELEN

160pxWil u decoratieve panelen plaatsen zonder de beperkingen van een mechanische bevestiging of vloeibare lijmen? Gebruik dan de dubbelzijdige tesa® tapes om uw project te verwezenlijken.
Lees meer

ARCH SCHOOL AWARDS UITGEREIKT

De Arch School Awards zijn 2-jaarlijkse prijzen voor schoolgebouwen die op architecturaal vlak bijzondere aandacht verdienen. Uit 116 ingezonden projecten koos een jury bestaande uit Belgische architecten en afgevaardigden vanuit ...
Lees meer

GROOTS 'SCHOLEN VAN MORGEN'-PROJECT GAAT VAN START

Deze campus in de Antwerpse Cadixwijk van maar liefst 24.000 m², een ontwerp van architectenbureau Korteknie Stuhlmacher, is een van de grootste projecten binnen Scholen van Morgen en zal bij oplevering ruimte bieden aan zo'n 1175 leerlingen.
Lees meer

RUSTIGE SCHOOLKANTINE DANKZIJ AKOESTISCHE OPLOSSINGEN

In de kantine van basisschool De Klimop in Ham is het sinds kort een stuk aangenamer vertoeven. Over de voorheen erg lawaaierige tegelvloer werd namelijk een nieuwe geluiddempende gietvloer van BASF - Master Builders Solutions geplaatst.
Lees meer

MAKE-OVER MET BEPERKT MATERIALENPAKKET

In de kleuter-, basis- en secundaire school De Vogelzang in Gent Oostakker genieten 400 schoolkinderen van hun nieuwe, duurzame schoolgebouw dankzij ...
Lees meer

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN CHOCOLADEBOX

160pxDoor de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen.

http://projecto.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Architecten moeten ambitie hebben om onderwijs te innoveren

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be