7 februari 2018

VAKINFORMATIE OVER PROJECTBOUW

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxGeventileerde gevels winnen aan belang
Ondanks de vele technische en esthetische evoluties is er in de gevelbouw nog veel ruimte voor groei. Dat blijkt alvast uit een
debat over gevelbekleding waar tal van gevelspecialisten aan deelnamen. In dit online magazine werpen we een blik op diverse gevelmaterialen en hoe ze kunnen bijdragen aan slimme gevels. Het geventileerde gevelconcept blijkt daarbij duidelijk in opmars.
Meer weten? Kom dan op 31 mei zeker naar BuildUp, waar u er door boeiende lezingen en inspirerende casestudies alles over te weten komt.
Bart Denys
Hoofdredacteur

Uniek kennis- en netwerkevent 'Geventileerde gevels'

De gevel bepaalt in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw.
Volledig artikel lezen

Innovatieve gevelmaterialen en slimme gevels

De rol van gevelmaterialen overstijgt die van het laagje make-up die ze in het verleden werd toegedicht. Een gevelmateriaal moet ook zijn taak vervullen in een slim gevelconcept.
Volledig artikel lezen

Lees meer over GEVELS:
" Dunner maar beter"
Personalisatie is de nieuwe standaard
Architecturale metalen gevels
Kostenbesparende tips bij gevelplaten
Tips bij de oplevering van houten gevels
Lees ons uitgebreide dossier over gevelrenovatie

Een garage aan het zicht onttrekken?

In eerste instantie is de Cardok autolift niet te zien. Het platform ervan gaat gewoon op in de omgeving. Bij een simpele druk op de knop, echter, wordt de toegang tot de ondergrondse garage zichtbaar.
Volledig artikel lezen

Nieuw zwembad krijgt geventileerde gevel

Begin 2018 wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwbouw Gemeentelijk Zwembad te Zwevegem. Het ontwerp van architecten- en ingenieursbureau Artabel ...
Volledig artikel lezen

Schade aan geventileerde gevels?

Welke mogelijke juridische complicaties en geschillen hangen u boven het hoofd wanneer er schade optreedt aan een gevel? En wat als verlijmde gevelpanelen na verloop van tijd van de gevel vallen? Prof. em. ir. arch. Robert De Lathouwer geeft ...
Volledig artikel lezen

Gevels leasen juridisch mogelijk in Nederland

In Nederland is voor het eerst een contract getekend waarbij de gevel van een gebouw na oplevering eigendom blijft van de gevelbouwers.
Lees meer

Slimme constructie voorkomt thermische breuk bij grote glazen puien

Lange tijd vormde het oude hoofdkantoor van Philips Lighting, omringd door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, een afgesloten enclave in Eindhoven.
Lees meer

Nieuw mastergebouw voor Lokale Politie Antwerpen

In november 2017 tekende Besix het contract voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de Antwerpse lokale politie. De ontwikkelaar van dit project is ...
Lees meer

Dit zijn de drie innovatiefste bouwstart-ups

Acht start-ups haalden op 11 januari alles uit de kast om vier professionals uit de bouw te overtuigen dat zij het grootste groeipotentieel hebben. Daaruit moest de jury ...
Lees meer

Gouden Baksteen gaat naar Karel Van Eetvelt

Bouwunie reikt de Gouden Baksteen uit aan Karel Van Eetvelt, ex-gedelegeerd bestuurder van Unizo en ex-gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De prijs dient als 'lifetime achievement award' voor hetgeen hij in de voorbije jaren verwezenlijkt heeft voor het ondernemerschap en de bouwsector.
Lees meer

http://projecto.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Dit zijn de 3 innovatiefste bouwstart-ups

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be