Online magazines

03 september 2020 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Online versie bekijken
duurzame houten ramen
Houten ramen en deuren geven een woning een natuurlijke uitstraling en creëren warmte en charme. Maar welke criteria bepalen een duurzame houtsoortkeuze? En hoe kan houtrot worden vermeden door een correcte detaillering? Lees hieronder het antwoord op deze en veel meer vragen.
Bart Denys, Hoofdredacteur
Weet u welke houtsoorten populair zijn voor gebruik in houten ramen? Lees alles over de technische, esthetische en ecologische aspecten van ...
Universiteit Gent heeft een studie uitgevoerd die gebaseerd is op computersimulaties waarbij het risico op condensatie in samengestelde raamprofielen geëvalueerd werd. In het model werd er onder­zocht aan welke eisen ...
Het Vlaams energieagentschap (VEA) heeft bepaald dat jaarlijks permanente vorming nodig is om uw erkenning als EPB-verslaggever te behouden. Dit vereist een gespecialiseerde vakkennis en een goede opvolging van de energieprestatie- en ventilatiematerie.
In dit artikel leest u alles over beslagoplossingen voor diverse types ramen. Verder worden oplossingen getoond voor elektrische raamaandrijving en sturings- en controlemogelijkheden die voor meer veiligheid, comfort en energie-efficiëntie zorgen.
Klapdeuren kunnen op basis van hun ophanging worden opgedeeld in vier soorten. Elk van deze systemen werkt met veren. Die zorgen er immers voor dat de deur dichtslaat en op de goede positie gaat stilstaan. Wel is het zo dat het ene systeem meer mogelijkheden biedt dan het andere.
De stijgende populariteit van het Provinciaal Domein Puyenbroeck gaat gepaard met een aantal noodzakelijke veranderingen op vlak van automatisatie. Zo klopten ze aan bij Fichet Security Solutions Belgium om automatische speedgates voor de toegangscontrole van ...
Het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester starten een leer- en transformatieprogramma op voor verkavelingswijken die geconfronteerd worden met een bijkomende woonopgave en verdichting.
De Raad van Bestuur van de Confederatie Bouw heeft Niko Demeester met ingang van 1 december 2021 benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder. Hij zal Robert de Mûelenaere opvolgen die op die datum met pensioen gaat.
Een nijpend tekort aan arbeidskrachten blijft de bouw beheersen. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) is vooral verontrust over het dalend aantal leerlingen in het secundair, hoger en universitair bouwonderwijs.
We gaan op zoek naar de brandstof van de toekomst. Vervolledig deze korte vragenlijst en WIN een Coyote!
Het aantal leerlingen in het bouwonderwijs gaat al jaren in dalende lijn, maar vorig schooljaar werd een historisch dieptepunt bereikt. Bouwunie trekt daarom aan de alarmbel en roept jongeren op om te kiezen voor de bouw.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.