Online magazines

12 november 2020 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Online versie bekijken
aandacht voor isolatie en dichting bij platte daken
Het aantal platte daken in België neemt alsmaar toe. Zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovaties. Redenen zijn onder meer de goedkopere kostprijs en de compactheid ervan. In dit online magazine hebben we aandacht voor de dichting en een correcte isolatie.
Bart Denys, Hoofdredacteur
Er bestaan heel wat verschillende soorten EPDM-membranen. EPDM is vooral gekend als dakdichtingsmateriaal voor grote daken, maar kent de laatste jaren ook een sterke groei in de residentiële sector.
Leveranciers vergelijken loont de moeite maar een gebrek aan tijd maakt dat ondernemers daar vaak niet aan toe komen. Buzzyes neemt daarom uw kosten onder de loep en garandeert een besparing van min. 500 euro.
Voor een plat dak bestaan verschillende dakconstructies. De volgende dakconstructies worden alvast afgeraden.
Momenteel worden er nog drie soorten bitumen gebruikt in de verwerking van de bitumineuze dakrollen. De geoxideerde of de geblazen bitumen, de SBS-bitumen of elastomeerbitumen en de APP-bitumen of plastomeerbitumen.
Over het algemeen spelen twee essentiële aspecten mee bij de uitwerking van platte daken: de isolatie en de dichtheid. Op een werf in Hauts-de-France koos de aannemer, Schor, voor het JACKODUR®-systeem dat ...
AVC Gemino werkte onlangs in Rusland een project af voor RMK. Dit prestigieuze kantoorgebouw is een ontwerp van het vermaarde Foster + Partners uit Londen. AVC Gemino plaatste er wanden van ...
De plannen voor de nieuwe campus voor de Karel de Grote Hogeschool (KdG) op de Meir in Antwerpen komen in een stroomversnelling. Met de herbestemming van deze site is het eerste zaadje geplant voor een totale heropwaardering van de Meir.
In het geval van een compact dak wordt de luchtdichting onder een houten draagstructuur aangebracht. Wordt een dak deels beschaduwd of komen er bijvoorbeeld een terras, groendak of zonnepanelen bovenop, dan ...
Soprema lanceert de virtuele 3D-stad Sopracity, een uiterst gebruiksvriendelijke online platform dat vertrekt van specifieke vragen die voorschrijvers en beslissingsnemers rond concrete projecten hebben en helpt hen de beste materialen en oplossingen op maat te selecteren.
Ruim 95% van de woningen vereist renovatie of herbouw om te voldoen aan de ‘klimaatneutrale norm’. Professor en doctor in de economie aan UGent Johan Albrecht onderzocht op vraag van Agoria de financiële barrières voor klimaat- en comfortrenovaties.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.