Online magazines

16 december 2020 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Online versie bekijken
geen standaard oplossingen voor energetisch upgraden van erfgoed
De renovatie van beschermde en geïnventariseerde gebouwen is de facto een complex gegeven. Normen zijn in deze context moeilijk op te leggen, met als gevolg dat elk project individueel beschouwd moet worden. Wim Boydens deelt in dit online magazine zijn visie over deze complexiteit. 
Bart Denys, Hoofdredacteur
Er heerst in de bouwsector nog veel onduidelijkheid over veiligheidscoördinatie. Wanneer is de wetgeving van toepassing, wie moet nu juist de veiligheidscoördinator aanduiden en welke verantwoordelijkheden heeft de architect?
Hou de productiviteit en de klanttevredenheid van uw bedrijf hoog dankzij een VoIP provider. FoundCOM biedt de beste state-of-the-art telecomservice waarbij kwaliteit en bereikbaarheid leiden tot optimale resultaten.
Digitalisering, individualisering, demografische transitie, war for talents, telewerken en (meer) aandacht voor de balans werk-privé. Al deze factoren beïnvloeden (on)rechtstreeks de huidige werkvormen en daarmee de verlichting.
Profiteer deze maand nog van de Orange Business Deals voor u en/of uw collega's. Vijf exclusieve voordelen en keuze uit een abonnement met of zonder Iphone.
De Zuiderhelling aan het Antwerpse Steenplein is van een vernieuwd en waterdicht dek voorzien. De werken maken deel uit van de herontwikkeling van het Steenplein en het innoveren van de kaailijn. De oplevering van de werken is voorzien voor eind 2020.
Het waarborgen van drinkwaterhygiëne is al vele jaren een grote uitdaging, zeker op kritische plaatsen zoals in ziekenhuizen, rusthuizen en zorgcentra, maar ook in talloze andere grote gebouwen zoals kantoren, hotels en schoolgebouwen.
In Vlaanderen werd met het Legionellabesluit van 2007 een wettelijk kader opgezet om besmettingen in publieke sanitaire installaties te voorkomen. Maar wat als er zich toch een probleem voordoet?
Op Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw, werd het 3D-betongeprinte huis afgewerkt met de nieuwste generatie fotovoltaïsche gevelbekleding.
In 2024 opent het nieuwe stadHUIS van Roeselare. Dit zal ook meteen het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen zijn, dankzij de hoge duurzaamheidsnormen waaraan het zal voldoen en de keuze voor houtskeletbouw.
Lange tijd bleven beschermde monumenten in de EPB-regelgeving buiten schot. Vandaag gelden voor bouwkundig erfgoed nog steeds uitzon­deringen. “Begrijpelijk”, vindt Wim Boydens die ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.