Online magazines

28 mei 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Online versie bekijken
circulaire troeven van Aluminium
De snel groeiende internationale vraag naar aluminium stelt de aluminiumsector voor grote uitdagingen op het vlak van duurzaamheid. Aluminium heeft als bouwmateriaal echter heel wat troeven in een circulaire bouwsector. Gevelelementen in aluminium hebben onder normale omstandigheden een zeer lange levensduur, maar vragen wel een gedegen onderhoud.
Bart Denys, Hoofdredacteur

 
Wie de zaken op hun beloop laat en de aluminium profielen nooit reinigt, krijgt te kampen met vaak onherstelbare schade. Zelfs van bij het prille begin, tijdens de werffase, kunnen er zaken fout lopen die op termijn tot problemen leiden.
Ongeveer 75 jaar geleden zag in Salzburg het allereerste ‘Prefa’ dakelement het levenslicht. In de loop der jaren zijn er heel wat daksystemen bijgekomen. Bovendien biedt Prefa ook gevelsystemen, waterafvoer zoals (dak)goten en bescherming tegen overstromingen aan.
De overgang naar een circulair model biedt de aluminiumsector de mogelijkheid om zijn duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken en tegelijk nieuwe opportuniteiten te benutten.
De Green Deal Circulair Bouwen van Vlaanderen Circulair, OVAM en de Vlaamse Confederatie Bouw heeft de afgelopen twee jaar de circulaire principes in de sector op de kaart gezet met concrete toepassingen en partnerships.
Van 31 mei tot 4 juni vindt in Vlaanderen de Actieweek van de Green Deal Circulair Bouwen (GDCB) plaats. In deze workshop geven Bart Denys en Jeroen Seynaeve inzicht in enkele resultaten van diverse publicaties en een survey inzake circulair bouwen bij ...
Verbouwkriebels? Een hart voor architectuur? Ook in 2021 kun je je volop laten inspireren tijdens de Renovatiedag. Op 6 juni zwaaien architecten in Vlaanderen en Brussel de deuren van hun meest ambitieuze renovaties open voor een select publiek.
In Brussel worden alle stijlen vermengd in een creatieve kakafonie. Twee grafische ontwerpers met een voorliefde voor de Brusselse architectuur ontwierpen een site om de mooie plekjes in Brussel te delen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.