Online magazines

09 juni 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Online versie bekijken
voor- en nadelen van prefabkelders
Het plaatsen van een prefabkelder is zowel in tijd als in kost een erg efficiënt bouwproces. Een nadeel is dat de vorm en maat van de kelder beperkt zijn. Hou rekening met enkele aandachtspunten voor een perfect waterdicht eindresultaat. Verder hebben we aandacht voor 3D printen met beton en duurzaam betonherstel.
Bart Denys, Hoofdredacteur
 
Tegenwoordig zijn veel woningen niet meer standaard uitgerust met een kelder. Toch vormt een kelder een nuttige extra opbergruimte voor voedings- of drinkwaren, of kan hij gebruikt worden als ondergronds technisch lokaal. Prefabkelders zijn een snelle oplossing voor ...
Begin mei 2021 introduceert de KSB Groep de nieuwste generatie van zijn reeds lang bekende AmaDrainer 3 dompel-afvalwaterpompen. Met de ontwikkeling van deze serie, die in vier maten verkrijgbaar is, komt de fabrikant tegemoet aan de vraag van klanten naar een compacter ontwerp en een eenvoudiger bediening.
De Regie der Gebouwen en Brussel-Energie startten officieel het nieuw warmtenetwerk op dat voor een periode van minstens 25 jaar zal instaan voor een duurzamere verwarming van het Koninklijk Domein van Laken.
2020 was ook het jaar van een wereldpremière voor de bouwsector. In Westerlo (provincie Antwerpen) printte ‘Kamp C’ (provinciaal centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw) in één stuk een woning van ongeveer 90 vierkante meter in beton.
Ons land kampt al een tijd met de veroudering van de infrastructuur. Ook in residentiële appartementsgebouwen moet dit probleem aangepakt worden, want de risico’s zijn wel degelijk aanwezig. Visuele schade kan ontaarden in ...
Het WTCB ontwikkelt een applicatie om bouwprofessionals te helpen een gestructureerde diagnose uit te voeren vóór aanvang van renovatiewerkzaamheden. En zij hebben uw hulp nodig om ze beter te ontwerpen!
Brandveiligheid is één van de belangrijkste aspecten voor gevels.  Ook vandaag de dag zitten aannemers, architecten en andere bouwprofessionals geregeld met vragen. Reden genoeg om er extra aandacht aan te besteden, concludeerden de leden xthermo.
Een studie bevestigt dat de lokale Politie Gent haar intrek kan nemen op de site aan de Groendreef waar nu al de federale politie onderdak vindt. De studie lanceert een voorkeursscenario dat inzet op duurzaamheid, gedeelde ruimtes en meer groen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.