Online magazines

12 augustus 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
zetten houtprijzen marktaandeel houten ramen onder druk?
Zoals vele grondstoffenprijzen zijn ook de houtprijzen de afgelopen maanden fors gestegen, met voor bepaalde secties van bepaalde houtsoorten zelfs een verdriedubbeling van de prijs! Los van deze (tijdelijke) prijsstijgingen, hebben houten ramen evenwel ook heel wat troeven. 
Bart Denys, Hoofdredacteur

Met 13 verdiepingen en een felgekleurde gevel in het hart van Heist heeft onze kust er met de futuristische spektakelarchitectuur van HOOST binnenkort een trekpleister bij. Dit woonproject is ongezien in België!
De vraag naar de beste houtsoort voor ramen en deuren wordt vaak gesteld, maar is moeilijk te beantwoorden. Het aanbod is namelijk erg groot, en de keuze hangt samen met de persoonlijke smaak en voorkeur van de bouwheer. In de eerste plaats moet ...
Houten ramen bekleed met een aluminium afwerking laten toe om onderhoudsvriendelijke ramen te creëren met aan de binnenzijde een warme uitstraling. Dankzij de aluminium beschermingslaag kunnen er ook houtsoorten van ...
PMG Data & Surveys voerde een grootschalig onderzoek naar trends binnen de Belgische ramen- en deurenmarkt. Uit een recente bevraging van actieve bouwers en verbouwers blijkt dat het marktaandeel van houten ramen ...
"Zoals uit deze studie blijkt is er inderdaad een dalende trend te noteren betreffende het gebruik van hout bij de productie van ramen (en deuren). Daar waar het marktaandeel van hout zo'n twintig jaar geleden nog op 60 à 70% zat, zit dit nu nog rond de ...
Studiebureau Jonckheere keert terug naar zijn wortels. Vanaf 2022 nemen de medewerkers van het bureau hun intrek in een nieuw kantoorgebouw dat rechtstreeks in verbinding zal staan met het ouderlijk huis.
Duurzaam transport en het oneindig kunnen recycleren van gipsplaten liggen aan de basis van dit project. Het project is uniek in zijn soort in Europa en zal bij succes uitgebreid worden.
Hermès doet een beroep op jonge Brusselse start up, BC materials, voor de productie van de decoratie van de zomervitrines in de boetiek in de Faubourg Saint-Honoréstraat, in hartje Parijs.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.