Online magazines

26 augustus 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
hoe duurzaam en energie-efficiënt koelen?
Ook zonder hete zomer is oververhitting steeds vaker een probleem in nieuwbouwwoningen. Koelen blijkt in bepaalde gevallen bovendien een energieverslindend proces. In dit online magazine zetten we diverse, duurzame koeloplossingen voor zowel residentiële als niet-residentiële markt op een rij.

Bart Denys, Hoofdredacteur
Dit artikel bespreekt enkele praktische toepassingen van duurzame koeling. De metingen zijn gebeurd in het kader van het SCoolS-project (Sustainable Cooling Systems).
Om de temperatuur in slaapruimtes tijdens zomerse dagen onder controle te houden, zijn er verschillende oplossingen. Welke zijn de meest gekozen opties en waar dient rekening mee gehouden bij het bepalen van de geschikte koeloplossing?
Daar waar airconditioning vroeger nog als luxeproduct werd gezien, kijken weinigen vandaag nog vreemd op wanneer bewoners ervoor kiezen om hun woning te koelen. Ontdek hier de mogelijkheden.
Sedert 2015 is een erkenningsregeling voor verslaggevers ingevoerd. Beschikken over het juiste diploma is nu niet meer voldoende. Het werken als verslaggever vereist immers een gespecialiseerde vakkennis en opvolging van de energieprestatie- en ventilatiematerie.
Koelen in de projectbouw kan op verschillende manieren. Denk maar aan het gebruik van warmtenetten, betonkernactivering of geothermie.
Betonkernactivering (BKA) is een klimatisatiesysteem waarmee men zowel kan koelen als verwarmen, waarmee een totaalconcept heel goede economische, ecologische en ...
Dat men er ook passief mee kan koelen, is een belangrijk voordeel van geothermische warmtepompen. Het verbruikt bijna niets om te koelen en het komt bovendien ook de bodem ten goede.
Boek nu uw tickets voor de IAA MOBILITY in München van 7 tot en met 12 september 2021! Onder het motto "What will move us next" staat de nieuwe IAA MOBILITY voor de digitale en klimaatneutrale mobiliteit van de toekomst.
Elk jaar dingen tientallen bedrijven mee naar een prestigieuze Schrijnwerk Award. En waarom zou u dit jaar eens niet meedoen? Het is nog niet te laat! Schrijf u nu in!
De Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat, heeft het consortium Hortus Conclusus aangesteld voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van de nieuwe gevangenis in Antwerpen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.