Online magazines

01 september 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
slimmer bouwen met bim
De Belgische bouwsector heeft lange tijd de kat uit de boom gekeken, maar stilaan wordt duidelijk dat BIM de bouwsector de komende jaren op álle niveaus zal optimaliseren. Wie niet mee is, zal het moeten afleggen tegen zij die wél weten waar ze aan toe zijn. In dit online magazine zetten we alles rond BIM op een rijtje en doorprikken we enkele hardnekkige misvattingen.
Bart Denys, Hoofdredacteur

Mortelmans Van Tricht is een architectenbureau uit Antwerpen dat zich voornamelijk focust op het ontwikkelen van B2B-projecten, zoals industrie- en kantoorgebouwen. Het is voor hen uitermate belangrijk een goed overzicht te hebben en daar kunnen de BIM-programma's van Kubus ...
Te duur. Te complex. Enkel voor architecten. De argumenten tegen BIM, zeker vanwege uitvoerders en kmo’s, zijn gekend. De vraag is of deze terughoudendheid ook terecht is, en of kleinere bouwbedrijven zichzelf zo uiteindelijk niet buitenspel zetten.
Ook bij renovatie wordt steeds aandacht besteed aan het gebruik van milieu­vriendelijke materialen. Dat was ook het geval bij de renovatie van een bankfiliaal. Daarom koos de bank voor de isolatie voor JACKODUR® Atlas, isolatie-elementen van JACKON Insulation.
Wie over de bouwprocessen van morgen praat, neemt al snel de term BIM in de mond. Met recht en reden, want deze manier van werken faciliteert het uitwisselen, verrijken en beheren van data. Precies wat nodig is om 'slim en efficiënt' te bouwen.
Hoewel het bewustzijn rond BIM groeit, blijkt de implementatie ervan nog al te vaak een grote drempel. Starten met BIM vraagt nu eenmaal de nodige investeringen. Toch hoeft het allemaal niet noodzakelijk complex te zijn.
Om BIM-objecten op één lijn te brengen met de manier waarop de digitale modellenbouw vandaag gebeurt, of optimaal zou moeten gebeuren, zijn er nog heel wat verbeteringen nodig. Om over goede BIM-content te spreken, zijn deze 5 eigenschappen ...
In dit Online Magazine blikken we terug naar de Schrijnwer Awards editie 2020 en tonen we u de laureaten van de categorie Totaalinterieur. En waarom zou u dit jaar eens niet zelf meedoen?
Elk jaar dingen architecten en houtprofessionals mee naar een Schrijnwerk Award. In deze video tonen we u de laureaten uit 2020 van de categorie Schrijn- en timmerwerk. Zelf ook een uniek project gerealiseerd? Laat het ons weten!
De meeste architecten verliezen nog te veel tijd. Ze zijn regelmatig onderweg, staan af en toe in de file, enzovoort. Klinkt dit u bekend in de oren? Dan is het dringend tijd om efficiënter aan het werk te gaan!
De ‘Concrete Design Competition’ is een tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpwedstrijd voor studenten, georganiseerd en gefinancierd door een consortium van Europese cement- en/of betonfederaties. Ontdek hier de Belgische winnaars!
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.