Online magazines

10 september 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
zonwering verplicht in klimaatneutrale gebouwen?
Steeds meer voorschrijvers en bouwheren zijn overtuigd van dynamische zonwering als duurzame en energie-efficiënte oplossing voor oververhitting, getuige de groei van maar liefst 40% die de industrie het voorbije jaar liet optekenen. In dit online magazine stippen we enkele trends en aandachtspunten aan.
Bart Denys, Hoofdredacteur

ES-SO, de overkoepelende vereniging van zonwering in Europa, lanceerde onlangs hun nieuw logo. Daarmee willen ze hun missie kracht bijzetten: dynamische zonwering als duurzame en energie-efficiënte oplossing voor oververhitting.
Midden 2024 zullen meer dan 5.000 studenten uit het merendeel van de Brugse Howest-opleidingen terechtkunnen op de vernieuwde en fors uitgebreide campus Brugge Station. Het Design & Build-team werd gekozen op basis van ...
MasterSeal Roof dakbedekkingen vormen een volledig gesloten, naadloos waterdichtingsmembraan zonder lasnaden en voegen die typische zwakke plekken zijn in elk waterdichtingssysteem.
Een kwaliteitsvolle zonwering reduceert het risico op oververhitting en de bijbehorende kos­ten voor actieve koeling. Een overzicht van de belangrijkste trends en innovaties inzake de verticale zonwering.
Op zondag 17 oktober zetten zo’n 100 gebouwen en 40 bureaus hun deuren open voor een uitzonderlijke blik achter hun gevel. Het centrale thema is ‘In transit’.
De klant en/of architect kiest voor een maximale lichtinval, en dus dunnere raamprofielen, maar dan is het wel de bedoeling dat de doekkast en zijgeleiders de lichtinval niet in de weg staan, en dat ze dus zelf minimalistisch worden.
De Belg is steeds meer op zoek naar wooncomfort. Zo wil hij zo veel mogelijk licht in het huis brengen, zonder de bijhorende warmte. Hij wil zijn tijd ook meer buiten doorbrengen in alle comfort. Er bestaan dan ook tal van types ...
Sinds eind juni 2021 biedt de volledig gerenoveerde 3de vleugel in de gevangenis van Namen opnieuw onderdak aan gedetineerden. Net als bij de eerste twee gerenoveerde vleugels, ging het om een grondige renovatie.
De ‘Concrete Design Competition’ is een tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpwedstrijd voor studenten, georganiseerd en gefinancierd door een consortium van Europese cement- en/of betonfederaties. Ontdek hier de Belgische winnaars!
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.