Online magazines

15 september 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
comfort verhogen en energie besparen
Hedendaags gebouwbeheer is een ingewikkeld samenspel van automatische systemen voor elektronica, informatie, telecommunicatie, HVAC ... waarbij diverse technologieën en stakeholders zijn gericht op comfortverhoging en energiebesparing. 

Bart Denys, Hoofdredacteur 

Gebouwbeheersystemen integreren gaandeweg steeds meer technieken. Dat betekent een groeiende complexiteit enerzijds en een groeiend aantal stakeholders anderzijds.
Zowat de helft van het energieverbruik in een commercieel gebouw is toe te schrijven aan HVAC. Aangezien gebouwen verantwoordelijk zijn voor ruim 30% van het energieverbruik is het essentieel om de energie-efficiëntie van deze systemen te verbeteren. Maar hoe doen we dat?
Met het oog op energiebesparing heeft de KU Leuven opdracht gegeven aan Bosch Thermotechnology voor het leveren van een warmtekrachtkoppeling. Een WKK genereert tegelijkertijd warmte en elektriciteit wat een gunstig effect heeft op de energiekost.
Immotica is de benaming voor automatische systemen, zoals elektronica, informatica en telecommunicatie, die kantoorgebouwen en productiefaciliteiten in hoge mate automatiseren. Het comfort van de gebouwgebruikers en ...
Woningen met een strakke architectuur in pleisterwerk zijn vandaag zeer geliefd. De dakrand kan dan ook een storend element zijn. Het Capatect ProAttika® syteem biedt hier een oplossing.
Bij CROSSCALL zijn producten gemaakt om lang mee te gaan. Mobiele telefoons, smartphones en tablets die de waarden van het merk op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovatie belichamen. Terminals die kunnen evolueren naargelang uw gebruik, kunnen ...
Via domotica kan alle elektrische apparatuur in een woning in één systeem worden geïntegreerd. Dat maakt de mogelijkheden groots, maar zorgt er ook voor dat verschillende beroepsdisciplines met elkaar verweven raken.
De 4 najaars-webinars van VM Building Solutions brengen een mix van inspirerende en technische topics. Van een deepdive op geperforeerde VMZINC gevels tot de geheimen achter een 100% waterdicht EPDM-project
GEWISS en zijn DIGITAL SPORT INNOVATION-project kunnen u helpen een nieuw licht te geven aan uw tennis- of paddlebanen en bieden u technologieën en diensten voor terreinen (en accomodaties zoals kleedkamers), eetruimtes (kiosken of bars), parkeerplaatsen en andere technische ruimtes.

Voor elk beroep is er een Ford. Geniet tijdens de maand september uitzonderlijk van 0,49%* financiële renting op alle Ford bedrijfswagens.
*Aanbieding onderworpen aan voorwaarden. Brandstofverbruik: 2,9-13,3L/100 KM. CO₂ 66-348G/KM. (WLTP)

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) heeft bepaald dat jaarlijks permanente vorming nodig is om uw erkenning als EPB-verslaggever te behouden. Om EPB in de praktijk te brengen, vereist dit een gespecialiseerde vakkennis en een goede opvolging van de energieprestatie- en ventilatiematerie
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.