Online magazines

13 oktober 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
hoe nagalm vermijden?

Om het akoestisch comfort binnen een ruimte te voorspellen en omschrijven, wordt gebruikgemaakt van verschillende parameters. Deze worden onder andere omschreven in de internationale norm EN-ISO 3382-3 en kunnen aan de hand van numerieke berekeningen of 3D-simulaties bepaald worden.

Meer weten over akoestiek? Ontdek dan snel het BuildUp kennisevent!
Bart Denys, Hoofdredacteur

Dat de bekende Italiaanse architect Stefano Boeri naar België afzakt, gebeurt niet zo vaak. Voor Palazzo Verde in de Antwerpse buurt Nieuw Zuid maakt hij graag een uitzondering. Hij en zijn partners openden samen het gloednieuwe gebouw.
Het streven naar akoestisch comfort is een veelzijdige uitdaging. Ook binnen één enkele ruimte zijn er aandachtspunten. Daar moet het geluid zich immers op een manier verspreiden die aangepast is aan de functie van de ruimte.
Fichet Security is een Belgisch bedrijf dat zich al generaties lang richt op het beveiligen van gebouwen en openbare plekken. In hun zoektocht naar gesofisticeerde beveiligingsinstallaties ontwikkelden ze Solotek, een installatie die ervoor zorgt dat er ...
De groep La Petite Merveille (LPM) van Marc Coucke, eigenaar van Adventure Valley Durbuy, heeft zopas een gloednieuw gebouw van 5.000 m2 in gebruik genomen. Voor de klimatisatie viel de keuze op ...
Scholen, crèches, universiteiten, woningen, ziekenhuizen, stadhuizen of kantoren: alle gebouwen en mensen hebben frisse lucht nodig. Dit was al van belang voor de coronacrisis, maar we zijn ons nu nog meer bewust van het feit dat ziekteverwekkers zich ...
2tec2 is de specialist in vloerbedekking in geweven vinyl. Het Belgisch familiebedrijf combineert de looks van textiel met de troeven van een innovatieve, onderhoudsvriendelijke en akoestische vloer die slijtvast is. Een optimale keuze voor commerciële ruimtes.
Op 21 en 22 oktober vindt Architect@Work plaats in Kortrijk, een interessante beurs waar je op de stand van KUBUS kan kennismaken met Archicad en BIMcollab. Meld je aan en ontvang bij een bezoek aan onze stand het boek ‘Material Matters’ van Thomas Rau.
Tijdens BuildUp geeft dr. ir. Lieven De Geetere (WTCB) tekst en uitleg bij de nieuwe akoestische norm voor de woningbouw. Nieuw in deze norm is dat ...
Architecten ervaren tijdens de opleiding van VM Building Solutions hoe EPDM & zink geplaatst worden. Je beleeft de praktijk en komt tot nieuwe inzichten! De volgende sessies gaan door in Deinze op 23, 24 & 25 november 2021. Schrijf in & meer info.
Voor elke vraag biedt Idelco een oplossing met modulaire of op maat gemaakte units waarbij aandacht wordt besteed aan het kleinste detail. Omdat ieder project uniek is, realiseert Idelco ook jouw project graag met haar efficiënte aanpak aan de hand van de nieuwste, modulaire, flexibele en duurzame toepassingen.
Woningen met een strakke architectuur in pleisterwerk zijn vandaag zeer geliefd. De dakrand kan dan ook een storend element zijn. Het Capatect ProAttika® syteem biedt hier een oplossing.
Vanaf 14 oktober is Oostende vier dagen lang het kloppend hart van het Festival van de architectuur (F/a) 2021. Verspreid over de stad vind je een divers programma aan expo’s, voorstellingen, wandelingen, enzovoort
Tijdens BuildUp gaan akoestische experts dieper in op de nieuwe akoestische norm voor woningen en tonen ze praktische oplossingen voor een verhoogd akoestisch comfort. Ontdek het programma en schrijf u in voor gratis deelname aan dit unieke event!
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.