Online magazines

22 oktober 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
effecten van verlichting op de mens
Het ontwerp van een verlichtingsinstallatie wordt traditioneel gedreven door economische en vormelijke overwegingen, alsook de vereiste verlichtingssterkte op taakoppervlakken. Voorschrijvers zijn doorgaans op zoek naar een efficiënte, aantrekkelijke en normconforme verlichting. Human Centric Lighting heeft daarnaast ook aandacht voor de impact van verlichting op het welzijn van de gebruiker.
Bart Denys, Hoofdredacteur

Human Centric Lighting wil meer aandacht bieden aan de effecten van verlichting op de mens, en gaat op zoek naar een balans tussen welzijn en efficiëntie. Binnen de verschillende verlichtingsaspecten die een invloed hebben op het welzijn van de mens onderscheiden we ...
Met VIVARES opent LEDVANCE geheel nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van modern lichtmanagement in kantoren – flexibel, eenvoudig en comfortabel.
‘Human Centric Lighting’ (HCL) is een begrip dat de laatste jaren terrein heeft gewonnen op het vlak van lichtplanning. Ook Erco Lighting benadert projecten vanuit dat opzicht en adviseert om volgende aspecten bij de planning te betrekken: Architectuur, Activiteit, Atmosfeer.
Strenger wordende regulaties en voorwaarden maken vastgoedprojecten steeds duurder. De positieve effecten van een ‘groen’ gebouw krijgen evenwel steeds meer bewustwording bij investeerders, kopers en huurders. Hoe ga je hier als vastgoedontwikkelaar het best mee om? ABB kan je daarbij helpen.
In hun zoektocht naar gesofisticeerde beveiligingsinstallaties ontwikkelde Fichet Security Solotek, een installatie die ervoor zorgt dat er slechts een enkele persoon in een bepaalde ruimte aanwezig mag zijn.
In dit webinar tackelt dr. ir. Filip Verbandt als ervaren deskundige en adviseur op het gebied van geluid en trillingen het groeiende probleem van geluidshinder door warmtepompen. Met gezond boerenverstand ...
De winnaar van de 16e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar is het Van der Valkhotel op de Amsterdamse Zuidas, ontworpen door het Limburgse architectenbureau Wiel Arets Architects.
Voor ing. Tom Segers van Bureau De Fonseca is een goede geluidsisolatie van de gevel van een woning een basisvereiste voor een gezonde leefomgeving. In dit webinar geeft hij toelichting bij praktische aspecten van ontwerp en het visualiseren van geluidslekken.
Tijdens BuildUp gaan akoestische experts dieper in op de nieuwe akoestische norm voor woningen en tonen ze praktische oplossingen voor een verhoogd akoestisch comfort. Ontdek het programma en schrijf u in voor gratis deelname aan dit unieke event!
De winnaars van de eerste Architectuur Prijs Gent zijn bekend. De nieuwe prijs bekroont het beste nieuwe bouwwerk op Gents grondgebied. Op de slotshow tijdens de Dag van de architectuur sleepten deze twee projecten de trofee in de wacht!
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.