Online magazines

27 oktober 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
gebouwautomatisering wint aan belang
Immotica is de benaming voor automatische systemen, zoals elektronica, informatica en telecommunicatie, die kantoorgebouwen en productiefaciliteiten in hoge mate automatiseren. Het comfort van de gebouwgebruikers en -eigenaars verhogen én besparen op de energiefactuur zijn hierbij de belangrijkste doelstellingen. Ook een intelligente lichtsturing draagt bij tot energie-efficiëntie.
Bart Denys, Hoofdredacteur

Met het oog op energiebesparing heeft de KU Leuven opdracht gegeven aan Bosch Thermotechnology voor het leveren van een warmtekrachtkoppeling. Een WKK genereert tegelijkertijd warmte en elektriciteit wat een gunstig effect heeft op de energiekost.
Strenger wordende regulaties en voorwaarden maken vastgoedprojecten steeds duurder. De positieve effecten van een ‘groen’ gebouw krijgen evenwel steeds meer bewustwording bij investeerders, kopers en huurders. Hoe ga je hier als vastgoedontwikkelaar het best mee om? ABB kan je daarbij helpen.
Renson heeft zijn gloednieuwe site officieel geopend. Sinds heden gaat achter de 380 m lange façade een state-of-the-art productiesite schuil, waar met één druk op de knop een online geconfigureerde terrasoverkapping in productie gaat.
Scholen, crèches, universiteiten, woningen, ziekenhuizen, stadhuizen of kantoren: alle gebouwen en mensen hebben frisse lucht nodig. Dit was al van belang voor de coronacrisis, maar we zijn ons nu nog meer bewust van het feit dat ziekteverwekkers zich ...
Het onderscheid tussen domotica en immotica wordt tegenwoordig steeds minder relevant. Ook in residentiële  gebouwen worden tegenwoordig allerlei systemen met elkaar verbonden. Kent u de voordelen van ...
Een overzicht van de maatschappelijke trends en vereisten, tekortkomingen, selectiecriteria en commissioning voor diverse lichtregelsystemen.
Projectontwikkelaar Custombuild lanceerde officieel zijn gloednieuwe woonproject “Residentie Lino” in de Kleerroos te Herentals. Te midden van een rustgevende groenzone met tal van gezellige wandelpaden zullen drie ‘state of the art’ woonvolumes de nieuwbouwsite grandeur geven.
Het architectenbureau Link Lab uit Kortrijk is een buitenbeentje. Daar zijn verschillende redenen voor: één ervan is haar opzet en brede wil tot kennisdeling. Oprichter architect Tom Vandorpe en zijn team geven blijk van ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.