Online magazines

17 november 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

 
BIM-gebruik bij europese architecten
Weet u welk land met voorsprong Europees koploper is qua BIM-gebruik? En hoe goed scoren Belgische architecten in deze ranking? U ontdekt het in dit online magazine. Verder ook aandacht voor platte daken en het rendement van een hybridewarmtepomp.

Bart Denys, Hoofdredacteur


Ondanks dat BIM-gebruik onder architecten niet zo hard groeide als verwacht, is het wel degelijk gegroeid. In sommige landen groeide het wat spectaculairder dan in andere, wat duidelijk te zien is in dit rapport van ...
Benieuwd wat overstappen op Archicad voor jouw bureau betekent? In dit webinar tonen we hoe je een soepele overstap binnen je bureau realiseert, zodat je direct profiteert van de vele voordelen van Archicad.
Bij kouder weer EPDM met nadentapes en verkleefde EPDM-systemen op daken plaatsen vergt extra aandacht. De materialen moeten droog blijven, de ondergrond moet droog zijn en je moet opletten voor condensatie...
Of het nu als groene oase is, met fotovoltaïsche panelen of gewoon met grind, een plat dak heeft vele voordelen. Als omkeerdak met JACKODUR® profiteert u van de beste isolatie-eigenschappen bij een eenlagige montage en een minimale opbouwhoogte.
Verwarmen met een warmtepomp is geen vanzelfsprekendheid in elke woning, omdat de gebouwschil eerst voldoende geïsoleerd moet zijn. Een hybridewarmtepompsysteem kan dan een tussenoplossing bieden, in afwachting van een grondige renovatie.
HVAC-fabrikant Itho Daalderop heeft beslist om alleen nog klimaatneutrale toestellen op de markt te brengen. Concreet betekent dit dat de productielijn van de cv-ketels, goed voor 30% van de omzet in België, vanaf 2022 stilvalt.
Een innovatief en origineel project in Ieper is dankzij RENOLIT ALKORPLAN Solar en RENOLIT ALKORPLAN F een toonbeeld van duurzaamheid en veelzijdigheid.
Woningen met een strakke architectuur in pleisterwerk zijn vandaag zeer geliefd. De dakrand kan dan ook een storend element zijn. Het Capatect ProAttika® syteem biedt hier een oplossing.
De meeste architecten verliezen nog te veel tijd. Ze zijn regelmatig onderweg, staan af en toe in de file, enzovoort. Klinkt dit u bekend in de oren? Dan is het dringend tijd om efficiënter aan het werk te gaan!
De restauratie van de platte daken van Bozar is afgerond. De platte daken werden omgevormd tot een dakterras, dat voornamelijk zal worden gebruikt voor de organisatie van artistieke evenementen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.