Meyvaert Glas start bouwwerken nieuwe loods en kantoren

Glasspecialist verhuist en krijgt nieuwe naam GMC by Meyvaert

Specialist in interieur glas, balustradeglas en keramische tafelbladen Meyvaert Glas kondigt de bouw aan van een nieuw loods met bijhorend kantoorgebouw op het nieuwe industrieterrein in Evergem. De huidige locatie aan Dok Noord in Gent werd te klein voor de groeiplannen. Het nieuwe gebouw heeft ook oog voor duurzaamheid: “Dankzij de meer dan 660 zonnepalen die ons hele dakoppervlak zullen bedekken, produceren we 50% van ons energieverbruik zelf”, vertellen Alex en Bernard Meyvaert, broers en zaakvoerders van het bedrijf. Het nieuwe gebouw is van de hand van het Gentse architectenbureau Arch & Teco. De realisatie wordt toevertrouwd aan De Voordenkers van Mathieu Gijbels.
Ook de naam Meyvaert Glas verandert naar GMC by Meyvaert. “G staat voor glas, C voor Ceramics en wij blijven uiteraard Meyvaert. Daarnaast klinkt de nieuwe naam ook universeler, niet onbelangrijk gezien we onze producten wereldwijd uitvoeren”, vertellen de broers. GMC by Meyvaert, is gespecialiseerd in hoogwaardige glasproducten die vele andere bedrijven niet op stock hebben of die anderen niet verwerken. Daarnaast verwerkt de Ceramics-afdeling van GMC sinds een aantal jaren als één van de enige bedrijven wereldwijd keramiek voor de high-end outdoor furniture industrie. “In onze nieuwe productiehal zal de nodige ruimte zijn voor automatisatie én kunnen we onze nieuwe gelaagde snijlijn in gebruik nemen. Hierdoor verdubbelen we onze productiecapaciteit. Ook al onze keramiek-verwerkingen zullen in house kunnen gebeuren dankzij een nieuwe zaagmachine”, aldus de broers.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.