- 18 december 2019
- | 2 min. leestijd
- | Bron: Foodservices
Duurzame handel begint bij Guy en Mathieu uit Izegem
Duurzame handel begint bij Guy en Mathieu uit Izegem In 1991 waagde Guy Deneweth de sprong en bouwde hij het huis van zijn grootouders in Izegem om tot Restaurant Retro. “Ik wou hier echt een huiselijke sfeer creëren, alsof je een living binnenwandelt.” Na 28 jaar in de buurt kan je wel zeggen dat hij hier geen vreemde meer is. Bijna vijf jaar geleden vervoegde Mathieu Matton hem als zaakvoerder. Waar anderen nu pas op de kar springen van bewust ondernemen, was Guy al mee vanaf de start: bijna alle energie in het restaurant wordt opgewekt door 54 zonnepanelen. Het duo koos bovendien voor ledverlichting, de chef kookt op gas en afval wordt nauwgezet gerecycleerd.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.