WAR FOR TALENT ZAL DE KOMENDE JAREN HARDER WORDEN

Studie accent construct werpt verhelderend licht op de arbeidsmarkt in de bouw

Een hecht, ervaren en goed opgeleid personeelsteam is een must voor elk bouwbedrijf dat vooruit wil. Alleen ondervinden heel wat zaakvoerders meer en meer moeite om hun openstaande vacatures ingevuld te krijgen. “De War For Talent in de sector is zo'n vijf jaar geleden losgebarsten, en elk jaar wordt de strijd harder en harder." Aan het woord is Silvia Pauli, General Manager van Accent Construct, een uitzendkantoor met specialisatie in de bouw. “Grote klanten zoals Heymans, Colas of de Willemen Groep zijn voortdurend op zoek naar meer dan honderd kandidaten. Ook bij kleinere aannemers echter zorgt het schrijnende tekort aan geschikt personeel het hele jaar door voor kopzorgen." Geen wonder dus dat Accent Construct sinds de start in 2007 een hoge vlucht heeft genomen. “We hebben ondertussen een netwerk van 55 kantoren en stellen zo'n 140 uitzendconsulenten te werk. Elk jaar helpen we ongeveer 5.000 mensen aan een vaste betrekking. Ons marktaandeel bedraagt daarmee zo'n 60%", aldus Pauli. Recent voerde Accent Construct een studie uit naar wat de verwachtingen zijn bij kandidaat-werknemers. Uit de resultaten kunnen we heel wat nuttige wijsheden trekken.

WAARVAN WORDT EEN WERKNEMER GELUKKIG?

“Het effect van een goed personeelsbeleid mag men niet onderschatten", stelt Silvia Pauli. “Om onze klanten te ondersteunen in het uitbouwen van een personeelsvriendelijke werkomgeving, hebben we een studie uitgevoerd naar wat nu eigenlijk de belangrijkste verwachtingen van de kandidaat-werknemers zijn. En in tegenstelling tot wat heel wat werkgevers denken, staat een royale verloning helemaal niet bovenaan het verlanglijstje!"

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.