10 november 2021 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

 
WAAROM IS BRANDVERTRAGEND PLAATMATERIAAL NIET DE NORM?
De hallucinante brand in de Londense Grenfell Tower in 2017 heeft het belang van brandveilige bouwelementen terug op scherp gezet. Een adequate bescherming van gebouwstructuren tegen brand is dan ook van primordiaal belang is. In deze editie belichten we brandvertragende plaatmateriaal en scheppen we duidelijkheid over de brandwerendheid van CLT-elementen.

Bart Denys, Hoofdredacteur

Kruislaaghout is een als maar meer voorkomend bouwproduct. Hout is immers een duurzaam en circulair bouwmateriaal. Daarnaast is CLT brandwerend, al bestaat er nog wat onenigheid. In dit artikel scheppen we voor eens en altijd duidelijkheid!
Het gebruik van JACKODUR® Atlas vergemakkelijkt de fasering van de bouwplaats en zorgt voor een relevante thermische respons voor elk project. Dat resulteert in een 100% efficiënte en duur­zame constructie. Dat was ook het geval bij de bouw van vijf seniorenwoningen in Omelmont, Frankrijk.
Om eventuele schade aan prefab betonelementen te voorkomen, is het aangewezen om deze pas te plaatsen wanneer de ruwbouwfase volledig is afgerond. Daarom is het handig om te werken met een systeem waarmee de elementen achteraf kunnen worden verankerd, zoals IDock® van Schöck.
Ieders grootste nachtmerrie werd in 2017 werkelijkheid toen in London de Grenfell Tower vuur vatte. Dat alles heeft het belang van brandveilige bouwelementen in onze gebouwen terug op scherp gezet.
Een aangenaam binnenklimaat én een strak design combineren, is wat Loodgietersbedrijf Bollé klaarspeelde in het kantoor van de Oost-Vlaamse notaris Van der Auwermeulen. Met een klimaatplafond van REHAU wordt er voortaan comfortabel en efficiënt gekoeld en verwarmd.
Naar tweejaarlijkse traditie organiseerde Hout Info Bois een enquête over de houtbouw in België. Deze vijfde enquête in tien jaar is meteen de gelegenheid om enkele tendensen waar te nemen.
Dit zijn de genomineerden voor de Schrijnwerk Awards 2021 binnen de categorie houtbouw!
Sinds decennia onttrekken we materialen aan natuurlijke bronnen zoals fossiele brandstoffen. Plastic, beton en synthetische composieten zijn voorbeelden van zulke materialen. Maar wat als we deze zouden kunnen vervangen door echt circulair duurzame, biologisch afbreekbare materialen?
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.