Online magazines

09 december 2020 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Online versie bekijken
herbestemming van industrieel erfgoed
“Architecten en ingenieurs zijn vaak zodanig gefocust op de toekomst, dat ze vergeten achteruit te kijken", aldus Adriaan Linters, die wijst op de historische en ecologische waarde van ons industrieel erfgoed. Verder kijken we in dit online magazine naar de uitdagingen om luchtdicht te bouwen.
Bart Denys, Hoofdredacteur
Adriaan Linters vecht regelmatig sloop- en bouwvergunningen aan, en ook het huidige discours van afbraak en heropbouw moet eraan geloven. Wat dat betreft is Linters duidelijk: behoud en herbestemming zijn ...
Leveranciers vergelijken loont de moeite maar een gebrek aan tijd maakt dat ondernemers daar vaak niet aan toe komen. Buzzyes neemt daarom uw kosten onder de loep en garandeert een besparing van min. 500 euro.
Op Brussels Airport is het logistieke project afgerond. Op de site is een nieuw logistiek gebouw voor vrachtafhandeling gebouwd. Deze nieuwe zone is dankzij de bijzonder centrale ligging een cruciale motor voor economische groei in België.
DELABIE slaat een belangrijke brug tussen design, architectuur en functionaliteit in openbare ruimten zoals musea, restaurants, kantoren en luchthavens.
Inwoners van Stad Hasselt krijgen de kans om mee te investeren in het versneld verduurzamen van stadsgebouwen, via een energieprestatiecontract met een ESCO. Het is de eerste keer dat een energieprestatiecontract mee gefinancierd wordt door burgers.
Cruciaal voor een gezonde en energiezuinige woning is een gebouwschil met een ononderbroken, volledige isolatielaag die aan de binnenzijde ononderbroken luchtdicht en aan de buitenzijde winddicht is. De combinatie van ...
De beste isolatie leidt maar tot weinig, als de afwerking niet voldoet. Alle naden moeten maximaal afgesloten zijn, ongeacht of u binnen of buiten isoleert. Sommige platen bieden hiervoor een tand-en-groefkliksysteem als hulp.
De stad Antwerpen heeft een definitief kader vastgelegd voor de site Mariahof in de Uitbreidingstraat te Berchem. Het nieuwe masterplan omvat de sites van bpost, Belgacom en de woonzorgsite Sint-Maria.
Verschillende Gentse partners werken samen om de discussie over architectuur te bevorderen in het nieuwe Architectuurplatform. Op de planning staan onder meer debatten, workshops, een architectuurkaart én de uitreiking van een driejaarlijkse architectuurprijs.
Een compacter ICC, en een groene en publiek toegankelijke Floraliënhal die inzetbaar is voor het ICC, S.M.A.K., Kuipke, en het park en de buurt. Dat zijn de speerpunten van de make-over voor de gebouwencluster in het Citadelpark.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.