Online magazines

10 februari 2021 Vakinformatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Online versie bekijken
hoe kleur de beleving van ruimtes bepaalt
Kent u de diverse types gevelverfsystemen? En wat zijn veel gemaakte fouten bij het kaleien van een gevel? In dit online magazine geven we verder ook nog enkele interieuradviezen en ontdekt u welke kleuren in 2021 trendy zijn.
Bart Denys, Hoofdredacteur 
 
Gevelverfsystemen worden opgedeeld volgens het bindmiddel waaruit ze zijn opgebouwd. Op basis daarvan kunnen er twee groepen worden onderscheiden: minerale en organische verven.
Een goed gemetselde, steenachtige gevel of muur wordt de dag van vandaag vaak voorzien van een decoratieve eindlaag. Een van de opties om gepleisterde of betonnen gevels af te werken is kaleien.
Metriek Architecten en Ingenieurs is een geïntegreerde studio voor architectuur en engineering, gericht op constructies, architectuur en openbare ruimtes. “Vorig jaar besloten we de overstap te maken van 2D-CAD naar Archicad, een logische stap met onze ...
Drinkwater op het werk doet kosten algauw oplopen. Bij SipWell zijn de koeler, levering, ophaling en technische bijstand verwerkt in één abonnementsprijs. Bovendien is een waterkoeler fiscaal aftrekbaar. Interessant, niet?
De Regie der Gebouwen start met de derde fase van de renovatie van de daken van de musea in het Jubelpark in Brussel. Sinds 1 februari 2021 worden de daken van Autoworld, een oppervlakte van zo’n 9.000 m², aangepakt.
Wanneer je kleuradvies geeft, vragen de klanten soms om meer dan enkel een mooi esthetisch effect. Ze willen het ruimtelijk gevoel veranderen. Een van de vaak voorkomende vragen in die context is: “Hoe kun je met kleuren je ruimte groter laten lijken
Kleur op muren zorgt voor fleur in ons hart, hoort men vaak zeggen. We polsten bij verschillende verffabrikanten naar welke kleuren 2021 zullen domineren.
Witte verf voor binnen of buiten is in het merendeel van de gevallen niet spierwit. In de kleur is immers steeds een lichte nuance aanwezig. Daarom heeft men het eerder over een off-white. Om deze op een correcte manier ...
Jaarlijks reikt Bouwunie de Gouden Baksteen uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich het voorbije jaar uitermate heeft ingezet voor de bouwsector. Dit jaar mag eerste minister Alexander De Croo de trofee in ontvangst nemen.
De VDAB heeft haar knelpuntberoepenlijst van 2021 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat drie beroepen van de top 10 bouwbediendefuncties zijn. Concreet gaat het om conducteur/werfleider, calculator bouw en technicus van een studiebureau bouw.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.