Online magazines

02 december 2021 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
 
akoestisch comfort is geen luxe maar noodzaak
Het belang van akoestiek groeit. Appartementsbouw zit stevig in de lift en door het stimuleren van stadsverdichting wonen we met z’n allen steeds compacter. Bovendien neemt ook het aantal geluidsbronnen in stedelijke omgevingen almaar toe, net als het aantal klachten over geluidshinder. Enkele vakexperts delen hun kennis en inspirerende projectvideo's tonen innovatieve oplossingen uit de praktijk.

Bart Denys, Hoofdredacteur


Tijdens BuildUp gingen akoestische experts dieper in op de nieuwe akoestische norm voor woningen én werden praktische oplossingen getoond voor een verhoogd akoestisch comfort. Herbeleef dit digitale kennisevent en ...
De geluidsbelasting neemt zowel binnen als buiten toe, zo stelde Lieven De Geetere (WTCB) tijdens BuildUp. De herziene akoestische norm voor de woningbouw moet daarom een antwoord bieden op snel veranderende maatschappelijke noden en verwachtingen.
Een gloednieuwe Basic-Fit opende begin juli 2021 zijn deuren in Schaarbeek. De fitness situeert zich op het gelijkvloers en de eerste verdieping van een wooncomplex. Dat zorgde ervoor dat een zwevend vloersysteem nodig was om geen overlast te creëren.
Tom Segers (ingenieursbureau Bureau De Fonseca) ging tijdens BuildUp dieper in op het belang van akoestische gevelisolatie en gaf daarbij enkele handige tips.
In het Chirec Deltaziekenhuis in Brussel heeft Gyproc® verschillende ruimtes voorzien van een akoestische isolatie. Akoestisch comfort versnelt het genezingsproces van de patiënten aanzienlijk én zorgt voor een aangenamere werkomgeving voor het personeel!
Filip Verbandt (studiebureau EVA International) had het tijdens BuildUp over het beperken van het geluidsniveau van warmtepompen. Ongeacht de grootte bevatten die twee belangrijke geluidsbronnen: de ventilator en de compressor. Het is dus belangrijk om ...
Bij aanvang van het nieuwe academiejaar werd de Universiteit van Bergen het decor van een uitzonderlijk project. Het oude klooster en de kapel van Visitandines werden omgetoverd tot een bibliotheek en tentoonstellingsruimte.
Siniat CREATEX is een akoestische gipsplaat voor plafonds. De platen zijn ontworpen als een esthetisch element in het interieurontwerp en zorgen voor geluidsabsorptie. In een gloednieuw kinder- en jeugdpsychiatrisch centrum te Kortrijk ...
Een initiatief in samenwerking met
Alle partners van BUILDUP 2021 voor u op een rij.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.