Online magazines

22 december 2021 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
 
bemiddeling als duurzame oplossing
In vergelijking met onze buurlanden wordt in België een groot aantal bouwgeschillen door de rechter beslecht. De materiaalschaarste en de prijsstijgingen van bouwmaterialen en de stijgende energieprijzen heeft het aantal claims nog de hoogte ingejaagd. In een dubbelinterview vertellen Theo De Beir en Bart Plevoets van de Federale Bemiddelingscommissie en de Bijzondere Commissie Bouw hoe zij streven naar een duurzame conflichtoplossing.

Bart Denys, Hoofdredacteur

In Bozar werden de eerste Brussels Architecture Prizes uitgereikt. 1N4E, Tetra architecten, 1010 architecture urbanism, XDGA – Xaveer De Geyter Architects, OSK-AR Architecten en BC Architects vielen in de prijzen.
Bouwgeschillen behandelen in een rechtbank is vaak duur, tijdrovend en weinig constructief. De Bijzondere Commissie Bouw brengt de twistende partijen daarom liever rond de tafel om tot een duurzame oplossing te komen aan de hand van ...
Straatmeubilair wint jaar na jaar aan belang, dat merken ze althans bij het West-Vlaamse Metaalwaren Claerbout. Het bedrijf is vooral gekend als professionele vakhandel voor ijzerwaren en bouwbeslag en specialiseerde zich in straatmeubilair.
Akura 44 is het flexibele keersleutelsysteem dat speciaal voor de woningbouw is ontwikkeld. Daarbij werd bijzondere aandacht besteed aan de noodzaak om flexibel te kunnen beantwoorden aan de veelzijdige veiligheidseisen in een woningbouwproject met één sluitsysteem. Zo kan bijvoorbeeld ...
Particulieren en bouwprofessionals maken vandaag heel weinig gebruik van bemiddeling om geschillen op te lossen. En dat terwijl de COVID-19-pandemie het aantal claims nog de hoogte heeft ingeduwd.
De start van de eerste werf van Usquare.brussels is bekendgemaakt, namelijk de transformatie van de voormalige Fritz Toussaintkazerne in Elsene omvormen tot een open, diverse en multifunctionele wijk.
Elk nieuw jaar brengt heel wat veranderingen met zich mee, ook in de bouwsector. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
In 2022 worden enkele EPB-eisen opnieuw gewijzigd. Nieuwbouwwoningen mogen vanaf dan maximaal een S-peil van S28 hebben. Daarnaast is er een verstrenging van het E-peil in verschillende categorieën.
De meeste architecten verliezen nog te veel tijd. Ze zijn regelmatig onderweg, staan af en toe in de file, enzovoort. Klinkt dit u bekend in de oren? Dan is het dringend tijd om efficiënter aan het werk te gaan!
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Projecto 

Projecto maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.